Product

Οι νέοι ορίζοντες στη μελέτη της γλώσσας και του νου

Product

Οι νέοι στη ζωή της εκκλησίας

Οι νέοι πόλεμοι

Κωδικός:
98788
Description: 

Η εποχή των πολέμων μεταξύ κρατών προφανώς οδεύει προς το τέλος της. Ο πόλεμος όμως δεν έχει εξαφανιστεί, άλλαξε μόνο εμφάνιση. Στους νέους πολέμους τον κύριο ρόλο δεν τον διαδραματίζουν πλέον τα κράτη αλλά η οπλαρχηγοί, οι μισθοφόροι και οι τρομοκράτες. Η βία κατευθύνεται κυρίως εναντίον του άμαχου πληθυσμού. Ουρανοξύστες μετατρέπονται σε πεδία μάχης, τηλεοπτικές εικόνες μετατρέπονται σε όπλα.

17,25 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η εποχή των πολέμων μεταξύ κρατών προφανώς οδεύει προς το τέλος της. Ο πόλεμος όμως δεν έχει εξαφανιστεί, άλλαξε μόνο εμφάνιση. Στους νέους πολέμους τον κύριο ρόλο δεν τον διαδραματίζουν πλέον τα κράτη αλλά η οπλαρχηγοί, οι μισθοφόροι και οι τρομοκράτες. Η βία κατευθύνεται κυρίως εναντίον του άμαχου πληθυσμού. Ουρανοξύστες μετατρέπονται σε πεδία μάχης, τηλεοπτικές εικόνες μετατρέπονται σε όπλα. Ο Χέρφριντ Μύνκλερ φανερώνει τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης. Δείχνει πώς η εξαφάνιση της κλασικής μάχης και του μετώπου οδηγεί στη βαθμιαία άρση της διάκρισης μεταξύ πολέμου και ειρήνης. Εξηγεί πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι ιδιαίτεροι κίνδυνοι που εγκυμονούν νέοι πόλεμοι. Ο κλασικός πόλεμος μεταξύ κρατών φαίνεται να έχει γίνει ιστορικό μοντέλο υπό εξαφάνιση. Τα κράτη έχουν παραιτηθεί από το μονοπώλιο του πολέμου. Ποιος όμως πήρε τη θέση τους; Και ποια είναι τα χαρακτηριστικά των νέων πολέμων;
Subtitle: 
Νέοι εχθροί και νέες μορφές πολέμου
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-03-3986-4
Book pages: 
204
Book Dimensions: 
24χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Xέρφριντ Μύνκλερ γεννήθηκε το 1951. Είναι καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου και μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Βερολίνου - Βραδεμβούργου. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες μελέτες στον τομέα της ιστορίας των πολιτικών ιδεών.

Subtitle: 
Νέοι εχθροί και νέες μορφές πολέμου
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-03-3986-4
Book pages: 
204
Book Dimensions: 
24χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο