Product

Οι προσωκρατικοί φιλόσοφοι

Product

Οι προσωκρατικοί φιλόσοφοι

Οι προσωκρατικοί φιλόσοφοι

Κωδικός:
80684
Description: 

Οι προσωκρατικοί φιλόσοφοι στο σύνολό τους χαρακτηρίζονται από ενότητα στόχων και προθέσεων. Όλοι οι προσωκρατικοί "φυσικοί" απαιτούν επιμόνως να δώσουν μία ορθολογική, φυσική εξήγηση των πραγμάτων χωρίς τη θεία παρέμβαση στις κοσμικές λειτουργίες. Στους Προσωκρατικούς η φυσική εξήγηση υπακούει στην εσωτερική φύση κάθε πράγματος ("φύσις"). Είναι κοινώς αποδεκτό ότι βασική επιστημονική επιδίωξη των Προσωκρατικών είναι να βρουν τη "φύση" των πραγμάτων και να εξηγήσουν την αλλαγή και τη μεταβολή τους στη φύση.

8,06 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι προσωκρατικοί φιλόσοφοι στο σύνολό τους χαρακτηρίζονται από ενότητα στόχων και προθέσεων. Όλοι οι προσωκρατικοί "φυσικοί" απαιτούν επιμόνως να δώσουν μία ορθολογική, φυσική εξήγηση των πραγμάτων χωρίς τη θεία παρέμβαση στις κοσμικές λειτουργίες. Στους Προσωκρατικούς η φυσική εξήγηση υπακούει στην εσωτερική φύση κάθε πράγματος ("φύσις"). Είναι κοινώς αποδεκτό ότι βασική επιστημονική επιδίωξη των Προσωκρατικών είναι να βρουν τη "φύση" των πραγμάτων και να εξηγήσουν την αλλαγή και τη μεταβολή τους στη φύση. Το πρόβλημα που τους απασχολεί είναι το "πώς" είναι (λογικώς) δυνατή η μεταβολή. Ήτοι, "πώς" ένα πράγμα μπορεί να αλλάξει χωρίς να χάσει την ταυτότητά του; Εάν παραμένει το ίδιο, δεν αλλάζει. Όμως, εάν χάνει την ταυτότητά του, τότε δεν είναι το πράγμα που ήταν πριν αλλάξει. [...]
Subtitle: 
Συνοπτική κριτική ιστορία της προσωκρατικής φιλοσοφίας
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-87255-0-Χ
Book pages: 
111
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μιχαήλ Δ. Μπακαούκας, Σαλαμίνιος στην καταγωγή, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων (ΦΠΨ) το 1993 και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1995 απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Μάστερ Φιλοσοφίας κατόπιν ερεύνης (MSc by research) στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Το 2001 αναγορεύθηκε διδάκτωρ φιλοσοφίας στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2001 διδάσκει φιλοσοφία στη ΣΕΛΕΤΕ και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έχει δημοσιεύσει άρθρα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, όπως και μελέτες (αρχαίας και νεώτερης φιλοσοφίας) σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Subtitle: 
Συνοπτική κριτική ιστορία της προσωκρατικής φιλοσοφίας
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-87255-0-Χ
Book pages: 
111
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο