Product

Οι τάφοι της Ραβέννας

Product

Οι τάφοι του Δερβενίου

Οι τάφοι του Ατουάν

Κωδικός:
96938
Manufacturer: 
Description: 

"Τενάρ, αυτή τη στιγμή κρατών την οροφή πάνω απ' τα κεφάλια μας. Κρατώ τους τοίχους για να μη μας κλείσουν μέσα τους. Κρατώ το έδαφος για να μην ανοίξει κάτω από τα πόδια μας. Αυτό το κάνω διαρκώς από τότε που περάσαμε το λάκκο όπου περίμενε ο υπηρέτης τους. Αν εγώ μπορώ να απομακρύνω το σεισμό, εσύ φοβάσαι να συναντήσεις μιαν ανθρώπινη ψυχή μαζί μου: Εμπιστέψου με, όπως σε εμπιστεύτηκα! Έλα μαζί μου τώρα".
Προχώρησαν μπροστά.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

"Τενάρ, αυτή τη στιγμή κρατών την οροφή πάνω απ' τα κεφάλια μας. Κρατώ τους τοίχους για να μη μας κλείσουν μέσα τους. Κρατώ το έδαφος για να μην ανοίξει κάτω από τα πόδια μας. Αυτό το κάνω διαρκώς από τότε που περάσαμε το λάκκο όπου περίμενε ο υπηρέτης τους. Αν εγώ μπορώ να απομακρύνω το σεισμό, εσύ φοβάσαι να συναντήσεις μιαν ανθρώπινη ψυχή μαζί μου: Εμπιστέψου με, όπως σε εμπιστεύτηκα! Έλα μαζί μου τώρα". Προχώρησαν μπροστά. Η ατέλειωτη σήραγγα άνοιξε. Η αίσθηση περισσότερου αέρα τους συνάντησε, σαν μια μεγέθυνση του σκοταδιού. Είχαν μπει στη μεγάλη σπηλιά κάτω από τις ταφόπετρες. Άρχισαν να κάνουν τον κύκλο της, κατά μήκος του δεξιού τοιχώματος. Η Τενάρ είχε κάνει μόνο μερικά βήματα όταν σταμάτησε. "Τι είναι;" μουρμούρισε, και η φωνή της μόλις που έβγαινε μέσα από τα δόντια της. Υπήρχε ένας θόρυβος στην νεκρή, πελώρια μαύρη φυσαλίδα αέρα: μια τρεμούλα ή δόνηση, ένας ήχος που τον ακούς με το αίμα και τον νιώθεις στα κόκαλα. Οι σκαλισμένοι από τον χρόνο τοίχοι κάτω από τα δάχτυλα της πάλλονταν, πάλλονταν. "Προχώρα", είπε η φωνή του άντρα, στεγνή και πιεσμένη. "Βιάσου, Τενάρ".
Publications Date: 
1994
Book ISBN: 
960-7479-01-7
Book pages: 
164
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ούρσουλα Κ. Λε Γκεν, γεννημένη στα 1929 στις ΗΠΑ, υπήρξε μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες των αμερικανικών γραμμάτων. Συγγραφέας πολυδιάστατη, ποιήτρια, δοκιμιογράφος, έγινε γνωστή κυρίως για το έργο της στη λογοτεχνία της επιστημονικής φαντασίας. Η ματιά της οξύτατα διεισδυτική, προοδευτική, οι αντιλήψεις της ριζοσπαστικές. Διαθέτοντας παιδεία και βαθιά καλλιέργεια, έφερε την κοινωνική ανάλυση στον πυρήνα του έργου της όσο κανείς άλλος Αμερικανός συγγραφέας. Τιμήθηκε με όλα σχεδόν τα μεγάλα βραβεία του χώρου: Πέντε βραβεία "Hugo", 4 βραβεία "Nebula", βραβεία "Locus", "Jupiter", "James Tiptree JR", "Pushshc Art Prize", "Pen/Malumud Award", "National Book Award", "International Fantasy Award". Το 2003 τιμήθηκε με τη μεγαλύτερη διάκριση του χώρου της ε.φ.:Grand Master από την SFWA (την Ένωση Αμερικανών Συγγραφέων Ε.Φ.).
Έφυγε από τη ζωή στις 22 Ιανουαρίου 2018.

Publications Date: 
1994
Book ISBN: 
960-7479-01-7
Book pages: 
164
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο