Product

Οι ταξικοί αγώνες στην εποχή του καπιταλισμού

Product

Οι ταξικοί αγώνες στην ΕΣΣΔ

Οι ταξικοί αγώνες στην εποχή του καπιταλισμού

Κωδικός:
44294
Description: 

"Οι καιροί είναι αντίξοοι και γεμάτοι παλινδρομικούς κινδύνους για το μέλλον της ανθρωπότητας. Είναι καιροί έξαρσης της ποικιλόμορφης και ποικιλότροπης αντεπαναστατικής βίας του κεφαλαίου. Κι ένα από τα πολλά γνωρίσματα της πορείας αυτής είναι η καλλιέργεια της γενικής σύγχυσης μέσα στις γραμμές των ανθρώπων του μόχθου, των εξ αντικειμένου αντιπάλων του κεφαλαίου.

22,90 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Οι καιροί είναι αντίξοοι και γεμάτοι παλινδρομικούς κινδύνους για το μέλλον της ανθρωπότητας. Είναι καιροί έξαρσης της ποικιλόμορφης και ποικιλότροπης αντεπαναστατικής βίας του κεφαλαίου. Κι ένα από τα πολλά γνωρίσματα της πορείας αυτής είναι η καλλιέργεια της γενικής σύγχυσης μέσα στις γραμμές των ανθρώπων του μόχθου, των εξ αντικειμένου αντιπάλων του κεφαλαίου. Στόχος: η απόλυτη επικράτηση της αντεπαναστατικής, πλασματικής, φαντασιώδους, σχέσης των ανθρώπων προς τη σύγχρονη πραγματικότητα, προς τους σημερινούς υλικούς όρους της ύπαρξής τους, η απόλυτη κυριαρχία της πλειόμορφης αστικής ιδεολογίας των ημερών μας. Γενικά, η ιδεολογία, η κάθε ιδεολογία, ποτέ δεν αποτελεί σίγουρη επιλογή για τη συνειδητοποίηση της αληθινής κατάστασής μας, της ουσίας της, του νοήματός της, από τις μάζες των εργαζομένων, από τα έθνη. Έτσι οι λαοί γίνονται ανήμποροι, αδύναμοι. Υποτάσσονται στη "μοίρα" τους κι άβουλοι προσμένουν κάποιο "θαύμα" από τους λογής λογής "σωτήρες"!"
Subtitle: 
Ιστορική σύνοψη, προβληματισμοί
Publications Date: 
1989
Book ISBN: 
960-205-025-Χ
Book pages: 
525
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2

Ο Νίκος Ψυρούκης γεννήθηκε στην Ισμαηλία της Αιγύπτου το 1926 και πέθανε στην Αθήνα στις 6 Ιουλίου 2003. Έλαβε τη βασική του εκπαίδευση στην Αμπέτειο Σχολή του Καΐρου. Σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Πράγας. Το 1956 ολοκληρώνει τις σπουδές του με τη διπλωματική του εργασία για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το 1961 επιστρέφει μαζί με τη σύζυγό του Ρενέ στην Ελλάδα. Εργάστηκε στη "Ναυτεργατική - Ναυτεμπορική" και στην "Ιστορική Επιθεώρηση" του Κομνηνού Πυρομάγλου. Υπήρξε συνιδρυτής της "Κίνησης Φίλων Νέων Χωρών" (ΦΝΧ) και του περιοδικού "Αντιιμπεριαλιστής". Το 1967 εξορίζεται με τη σύζυγό του στη Γυάρο. Έγραψε πολλά έργα, μελέτες και άρθρα. Το Κυπριακό και ο αγώνας των Κυπρίων για αυτοδιάθεση σημαδεύουν το έργο του.

Subtitle: 
Ιστορική σύνοψη, προβληματισμοί
Publications Date: 
1989
Book ISBN: 
960-205-025-Χ
Book pages: 
525
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2