Product

Οι τελευταίοι Οθωμανοί

Product

Οι τεμπέληδες στην εύφορη κοιλάδα

Οι τελευταίοι της μεγάλης τρέλας

Κωδικός:
77568
Description: 

Στις αρχές της δεκαετίας του '50, κι ενώ η Ελλάδα προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του παράλογου Εμφύλιου, μια χούφτα άντρες επιμένουν να δίνουν μάχες στα βουνά της Μακεδονίας χωρίς καμιά ελπίδα νίκης, χωρίς καν την ελπίδα της ήττας. Μόνοι τους αυτοί, οι τελευταίοι αμετανόητοι, οι τελευταίοι της μεγάλης τρέλας, δε λένε να συμμορφωθούν με την ιστορία, που αρχίζει κιόλας να παλιώνει...
Αρχηγός τους ο καπετάν Ζιώγας και κυνηγός τους ο άσπονδος εχθρός του, αλλά και λυτρωτής του, ο καπετάν Οδυσσέας.

18,44 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στις αρχές της δεκαετίας του '50, κι ενώ η Ελλάδα προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του παράλογου Εμφύλιου, μια χούφτα άντρες επιμένουν να δίνουν μάχες στα βουνά της Μακεδονίας χωρίς καμιά ελπίδα νίκης, χωρίς καν την ελπίδα της ήττας. Μόνοι τους αυτοί, οι τελευταίοι αμετανόητοι, οι τελευταίοι της μεγάλης τρέλας, δε λένε να συμμορφωθούν με την ιστορία, που αρχίζει κιόλας να παλιώνει... Αρχηγός τους ο καπετάν Ζιώγας και κυνηγός τους ο άσπονδος εχθρός του, αλλά και λυτρωτής του, ο καπετάν Οδυσσέας. Κι όμως, μέσα σ' αυτή την αγριότητα καταφέρνει ν' ανθίσει ο έρωτας... Και να μοσχοβολά και να ημερώνει τις καρδιές με τα χρώματα και τ' αρώματά του. Μια παράλογη ιστορία που διαδραματίζεται σε μια περίοδο που λίγοι γνωρίζουν, ακόμα λιγότεροι θέλουν να θυμούνται, αλλά όλοι μπορούν να την αντιληφθούν σε όλη της την τραγικότητα.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-16-0703-Χ
Book pages: 
401
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Μαργαριτόπουλος γεννήθηκε το 1941 στον Βαπτιστή Κιλκίς. Σπούδασε γεωπονία στο Πανεπιστήμιο Hohenheim της τότε Δυτικής Γερμανίας. Κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα "Ένα πηλίκιο άγριες φράουλες" (2001), "Οι τελευταίοι της μεγάλης τρέλας" (2003) και "Ακρόπολις εξπρές" (2004).

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-16-0703-Χ
Book pages: 
401
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο