Product

Οι Φράγκοι στο Αιγαίο

Product

Οι φρουροί

Οι φροντιστές της γης

Κωδικός:
83116
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό εξετάζει το ρόλο που διαδραμάτισε η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον τομέα του με έδρα τη Θεσσαλονίκη, από την εποχή της ίδρυσής του το 1904 έως το 2004 - εκατό χρόνια μετά. ΄Υστερα από τους Βαλκανικούς και τους Παγκόσμιους Πολέμους, τις επαναλαμβανόμενες εμφύλιες και πολιτικές αναταραχές αλλά και τις μεγάλες και συνεχείς οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές του 20ού αιώνα, οι μαθητές, οι σπουδαστές και το προσωπικό της Σχολής συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να θέτουν σε εφαρμογή τον εκπληκτικά σύγχρονο «πρακτικό ιδεαλισμό» του ιδρυτή της, δρ.

65,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Το βιβλίο αυτό εξετάζει το ρόλο που διαδραμάτισε η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον τομέα του με έδρα τη Θεσσαλονίκη, από την εποχή της ίδρυσής του το 1904 έως το 2004 - εκατό χρόνια μετά. ΄Υστερα από τους Βαλκανικούς και τους Παγκόσμιους Πολέμους, τις επαναλαμβανόμενες εμφύλιες και πολιτικές αναταραχές αλλά και τις μεγάλες και συνεχείς οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές του 20ού αιώνα, οι μαθητές, οι σπουδαστές και το προσωπικό της Σχολής συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να θέτουν σε εφαρμογή τον εκπληκτικά σύγχρονο «πρακτικό ιδεαλισμό» του ιδρυτή της, δρ. John Henry House. "Η αποκωδικοποίηση της ιστορίας της Ελλάδας στη σύγχρονη εποχή θα αποτελούσε εργασία μιας ζωής. Παρ’ όλα αυτά, απομονώνοντας έναν αιώνα και εξετάζοντάς τον από μια συγκεκριμένη οπτική γωνία, μπορούμε να παρατηρήσουμε τουλάχιστον μία από τις πολλές πτυχές της ζωής της χώρας. Ελπίζω ότι το βιβλίο μου εξυπηρετεί αυτό τον πιο περιορισμένο σκοπό, καθώς η ιστορία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι μια μοναδική δίοδος που οδηγεί στην κατανόηση της ιστορίας της Ελλάδας τον 20ό αιώνα. Έτσι, πέρα από το γιατί η παρουσία αυτού του ανθρωποκεντρικού ιδρύματος παραμένει ουσιαστική στη σύγχρονη εποχή, ελπίζω ότι η ιστορία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα αντέξει στο χρόνο όχι μόνο ως η ιστορία ενός σχολείου, αλλά και επειδή ρίχνει φως σε πολλά πρόσωπα και γεγονότα της Ελλάδας στη διάρκεια του περασμένου αιώνα". (Brenda L. Marder)
Subtitle: 
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και η Ελλάδα στον 20ό αιώνα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-375-612-1
Book pages: 
491
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Brenda L. Marder έχει ζήσει και εργαστεί κατά περιόδους στην Ελλάδα για περίπου σαράντα χρόνια. Δίδαξε Ευρωπαϊκή Ιστορία στο University of LaVerne Athens, υπήρξε κριτικός βιβλίων και υπεύθυνη της σχετικής στήλης καθώς και αρθρογράφος στο περιοδικό "The Athenian". Επίσης ήταν υπεύθυνη εκδόσεων στο Regis College και στο Brandeis University. Ως χρονικογράφος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής έχει συλλέξει πρωτογενείς αρχειακές πηγές γραμμένες στην αγγλική και την ελληνική γλώσσα και έχει πάρει πολλές συνεντεύξεις, σχετικές με τα θέματα που εξετάζονται σ’ αυτό το χρονικό.
Ζει με το σύζυγό της στο Hanover, New Hampshire των Ηνωμένων Πολιτειών.

Subtitle: 
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και η Ελλάδα στον 20ό αιώνα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-375-612-1
Book pages: 
491
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο