Product

Οι φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη

Product

Οι Χάζαροι και το Βυζάντιο

Οι φωτογράφοι του Γυθείου

Κωδικός:
136247
Manufacturer: 
Description: 

Στο κείμενο αυτό γίνεται μια πρώτη προσπάθεια καταγραφής των φωτογράφων του Γυθείου από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τη δεκαετία του 1970.
Είναι λογικό η εξέλιξη της φωτογραφίας στο Γύθειο να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο της φωτογραφίας σε πανελλαδικά και ίσως-ίσως σε παγκόσμιο επίπεδο, με αρκετή καθυστέρηση βέβαια.

7,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο κείμενο αυτό γίνεται μια πρώτη προσπάθεια καταγραφής των φωτογράφων του Γυθείου από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τη δεκαετία του 1970. Είναι λογικό η εξέλιξη της φωτογραφίας στο Γύθειο να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο της φωτογραφίας σε πανελλαδικά και ίσως-ίσως σε παγκόσμιο επίπεδο, με αρκετή καθυστέρηση βέβαια. Οπωσδήποτε, τους πρώτους φωτογράφους στο Γύθειο πρέπει να τους φανταζόμαστε διερχόμενους. Ήταν μια συνηθισμένη τακτική πολλών φωτογράφων να επισκέπτονται διάφορες περιοχές, να μένουν εκεί για κάποιο διάστημα εργαζόμενοι (καταστήματα ή σπίτια ή κήποι σπιτικών ήταν αυτά που λειτουργούσαν ως φωτογραφεία και τα οποία φιλοξενούσαν τον εξοπλισμό τους) και κατόπιν να φεύγουν γι' αλλού, αλλά να επιστρέφουν και πάλι μετά από κάποιο διάστημα. [...]
Subtitle: 
"Φύλακες" της τοπικής καθημερινότητας και παράδοσης
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-532-029-0
Book pages: 
40
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κώστας Δρογκάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γύθειο Λακωνίας. Σπούδασε Ιατρική και ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία.
Από το 1990 εργάζεται ως ιδιώτης γιατρός στη Σπάρτη. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Ευαγγελία Μπέτα και πατέρας τριών παιδιών.
Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη συγκέντρωση υλικού που έχει σχέση με το Γύθειο, στοχεύοντας στη διάσωση της ιστορίας της πόλης και στην ανάδειξη του παρελθόντος της.

Subtitle: 
"Φύλακες" της τοπικής καθημερινότητας και παράδοσης
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-532-029-0
Book pages: 
40
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο