Product

Οικολογική αρχιτεκτονική

Product

Οικολογική διαχείριση κτηρίων, οικισμών και πόλεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Οικολογική αρχιτεκτονική

Κωδικός:
98264
Manufacturer: 
Description: 

Η έκδοση αποτελεί ένα πανόραμα των ευρωπαϊκών πρακτικών στο θέμα της περιβαλλοντικής προσέγγισης όπως εφαρμόζεται στην αρχιτεκτονική και την πολεοδομία, και παρουσιάζει στοιχεία που καλύπτουν όσους αναζητούν αναφορές για ένα διαφορετικό τρόπο κατασκευής.
Το πρώτο μέρος του βιβλίου περιέχει μια ανάλυση των θεμάτων της περιβαλλοντικής αρχιτεκτονικής και τις σχετικές προσεγγίσεις στις χώρες της Ευρώπης. Η εφαρμογή αυτής της περιβαλλοντικής λογικής φαίνεται στα 6 παραδείγματα ευρωπαϊκών κοινοτήτων που παρουσιάζονται στο δεύτερο μέρος.

65,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η έκδοση αποτελεί ένα πανόραμα των ευρωπαϊκών πρακτικών στο θέμα της περιβαλλοντικής προσέγγισης όπως εφαρμόζεται στην αρχιτεκτονική και την πολεοδομία, και παρουσιάζει στοιχεία που καλύπτουν όσους αναζητούν αναφορές για ένα διαφορετικό τρόπο κατασκευής. Το πρώτο μέρος του βιβλίου περιέχει μια ανάλυση των θεμάτων της περιβαλλοντικής αρχιτεκτονικής και τις σχετικές προσεγγίσεις στις χώρες της Ευρώπης. Η εφαρμογή αυτής της περιβαλλοντικής λογικής φαίνεται στα 6 παραδείγματα ευρωπαϊκών κοινοτήτων που παρουσιάζονται στο δεύτερο μέρος. Ακολουθεί η παρουσίαση 23 οικολογικών κτιρίων με τα οποία αποδεικνύεται ότι είναι δυνατό να κατασκευαστούν με λογικό κόστος και με επένδυση που έχει γρήγορη απόσβεση, κτίρια που εξοικονομούν ενέργεια με τη χρήση αβλαβών και σύγχρονων υλικών. Παρουσιάζονται διάφοροι τύποι κτιρίων, όπως κατοικίες, δημόσια κτίρια, κτίρια επαγγελματικής χρήσης.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-85836-7-5
Book pages: 
143
Book Dimensions: 
28χ22
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Αρχιτέκτων και δημοσιογράφος, η Dominique Gauzin - Muller είναι συνεργάτης σε πολλές εκδόσεις βιβλίων και ευρωπαϊκών περιοδικών με αντικείμενο την κατοικία: "Αrchitecture interieure cree", "L' architecture naturale", "D' architectures", "Detail. Deutsche Bauzeitung", "Le moniteur des traveaux publics et du batiment", "Sequences bois", "Techniques et architecture"... Παθιασμένη με την αρχιτεκτονική με ξύλο και την οικολογία, αναπτύσσει αυτά τα θέματα στη Σχολή Αρχιτεκτονικής της Nancy, στην οποία είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια, σε διάφορα άρθρα και σε συνέδρια στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Το 1990 δημοσίευσε στις εκδόσεις Moniteur το "Le bois dans la construction", το 1999 το "Construire avec le bois", το 2001 το L' architecture ecologique και το 2003 το 25 maisons en bois.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-85836-7-5
Book pages: 
143
Book Dimensions: 
28χ22
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο