Product

Οικονομικές σκέψεις 1986-1990

Product

Οικονομικές συναρτήσεις

Οικονομικές συμπεριφορές, ψυχολογία και βιοτικό επίπεδο ενός συριανού τοκιστή: Στέφανος Δ. Ρήγας

Κωδικός:
85025
Description: 

Οι σημερινοί Ερμουπολίτες δεν έχουν αφορμές να θυμούνται τον Στέφανο Δ. Ρήγα, ευυπόληπτο συμπολίτη τους που πέθανε το 1899. Κανείς δρόμος δεν φέρει το όνομά του, κανένα μνημείο ή κτίσμα δεν συνδέεται μ' αυτόν. Η "Ρήγειος Επαγγελματική Σχολή", για την ίδρυση της οποίας άφησε όλη του την περιουσία, έμεινε μόνο στα χαρτιά. Ωστόσο, αυτή ακριβώς η δωρέα συνετέλεσε στο να διασωθεί ένα μέρος από το προσωπικό του αρχείο.

9,53 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι σημερινοί Ερμουπολίτες δεν έχουν αφορμές να θυμούνται τον Στέφανο Δ. Ρήγα, ευυπόληπτο συμπολίτη τους που πέθανε το 1899. Κανείς δρόμος δεν φέρει το όνομά του, κανένα μνημείο ή κτίσμα δεν συνδέεται μ' αυτόν. Η "Ρήγειος Επαγγελματική Σχολή", για την ίδρυση της οποίας άφησε όλη του την περιουσία, έμεινε μόνο στα χαρτιά. Ωστόσο, αυτή ακριβώς η δωρέα συνετέλεσε στο να διασωθεί ένα μέρος από το προσωπικό του αρχείο. Οι εκτελεστές της διαθήκης, ο δήμος Ερμουπόλεως κυρίως, έσπευσαν να συγκεντρώσουν τα έγγραφά του για να αναζητήσουν σ' αυτά στοιχεία σχετικά με τους οφειλέτες του: ο Στ. Ρήγας ήταν τοκιστής. Τα έγγραφα αυτά φαίνεται ότι πέρασαν κάποτε στο Δημοτικό Αρχείο για να υποστούν την ίδια τύχη μ' αυτό, δηλαδή σημαντικές φθορές. Ό,τι απέμεινε, πάντως, επιτρέπει μια διερεύνηση προσωπογραφική, η οποία, όπως πιστεύουμε, μπορεί να οδηγήσει στην αποδέσμευση και τυπικών συμπεριφορών. [...] (απόσπασμα από το βιβλίο)
Publications Date: 
1991
Book ISBN: 
960-7089-01-4
Book pages: 
235
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χρήστος Λούκος είναι Καθηγητής της Ιστορίας των Νεοτέρων Χρόνων στο Πανεπιστήµιο Κρήτης. Τα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Ιστορία της Επανάστασης του 1821, στην κοινωνική ιστορία των πόλεων και στην ιστορία της Λατινικής Αµερικής. Είναι µέλος της Εταιρείας Μελέτης Νέου Ελληνισµού «Μνήµων» και µετέχει στη συντακτική επιτροπή του περιοδικού Μνήµων.

Publications Date: 
1991
Book ISBN: 
960-7089-01-4
Book pages: 
235
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο