Product

Ομπάμα, πως γκρεμίστηκαν οι αυταπάτες

Product

Ομπλόμοβα ή οι κακοί πεθαίνουν νέοι

Ομπαμπακόακ

Κωδικός:
26321
Manufacturer: 
Description: 

Ένας πολιτισμός:
Μετά τη ριζοσπαστική ανανέωση της δεκαετίας του '60, η λογοτεχνία στη βασκική γλώσσα επιβάλλεται, επιτέλους, με τη δική της φωνή και ταυτότητα στο πανόραμα των εθνικών λογοτεχνιών.

Ένας συγγραφέας:
Ο Μπερνάρντο Ατσάγα θριαμβεύει ως ο σπουδαιότερος εκπρόσωπος αυτού του φιλολογικού πεδίου που ακόμα δεν έχει πλήρως εξερευνηθεί. Ποιητής και διηγηματογράφος, ο Ατσάγα καταφέρνει με το "Ομπαμπακόακ" να αποδείξει το μεγάλο του ταλέντο του αφηγητή.

14,21 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένας πολιτισμός: Μετά τη ριζοσπαστική ανανέωση της δεκαετίας του '60, η λογοτεχνία στη βασκική γλώσσα επιβάλλεται, επιτέλους, με τη δική της φωνή και ταυτότητα στο πανόραμα των εθνικών λογοτεχνιών. Ένας συγγραφέας: Ο Μπερνάρντο Ατσάγα θριαμβεύει ως ο σπουδαιότερος εκπρόσωπος αυτού του φιλολογικού πεδίου που ακόμα δεν έχει πλήρως εξερευνηθεί. Ποιητής και διηγηματογράφος, ο Ατσάγα καταφέρνει με το "Ομπαμπακόακ" να αποδείξει το μεγάλο του ταλέντο του αφηγητή. Ένα έργο: Πέρα από τις άμεσες αναφορές σε ένα συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, το "Ομπαμπακόακ" αφηγείται την ιστορία των ανθρώπων που κατοικούν στο φανταστικό και παγκόσμιο γεωγραφικό χώρο του χωριού της Ομπάμπα, τον ιδανικό τόπο για να ξανακερδίσουμε τη χαμένη μας αθωότητα. Ένας κόσμος: Από το φανταστικό διήγημα στην περιπέτεια, περνώντας και από ένα δοκίμιο σχετικά με τις αρετές της λογοκλοπής, ο κόσμος του "Ομπαμπακόακ" καθορίζεται από την πρόθεσή του: να ξαναδώσει σε όλους εμάς, την ευχαρίστηση της ανάγνωσης.
Subtitle: 
Ο μυθικός κόσμος της Ομπάμπα
Publications Date: 
1993
Book ISBN: 
960-85281-1-9
Book pages: 
404
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μπερνάρντο Ατσάγα (φιλολογικό ψευδώνυμο του Joseba Irazu Garmendia/ Χοσέμπα Ιράθου Γκαρμενδία), γεννήθηκε το 1951 στο Asteasu της χώρας των Βάσκων. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Μπιλμπάο και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. Στη συνέχεια εργάστηκε ως οικονομολόγος, βιβλιοπώλης, καθηγητής βασκικών, εκδότης και ραδιοφωνικός παραγωγός, μέχρι να αφοσιωθεί στη συγγραφή, μετά το '80. Εμφανίστηκε στα βασκικά γράμματα το 1976 με το διήγημα "Ziutateaz" ("Σχετικά με την πόλη"), και το 1978 με την ποιητική συλλογή "Etiopia" ("Αιθιοπία"), και τράβηξε αμέσως την προσοχή του κοινού και των κριτικών. Από εκείνη την στιγμή εγκαινίασε μια λογοτεχνική παραγωγή έντονη, συνεχή και ποικιλόμορφη, από θεατρικά έργα, στίχους για τραγούδια, διηγήματα και μυθιστορήματα. Η συλλογή διηγημάτων "Obabakoak" του απέφερε το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας της Ισπανίας και διεθνή αναγνώριση, αφού μεταφράστηκε σε είκοσι γλώσσες. Το βιβλίο απαρτίζεται από 26 διηγήματα, καταρχήν ανεξάρτητα μεταξύ τους, τα οποία, χάρη στους δεσμούς που υφαίνει ο συγγραφέας, συνθέτουν μια μοναδική, ενιαία λογοτεχνική πραγματικότητα. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα "Behi euskaldun baten memoriak" ("Αναμνήσεις μια βάσκικης αγελάδας", 1991), "Gizona bere bakardadean" ("Ένας άνθρωπος μόνος", 1993), "Zeru horiek" ("Μια γυναίκα μόνη", 1996), "Soinujolearen semea" ("Ο γιος του ακορντεονίστα", 2003), "Zazpi etxe Frantzian" ("Εφτά σπίτια στο Παρίσι", 2009), και άλλα έργα. Τρία βιβλία του κυκλοφορούν στην Ελλάδα, μεταφρασμένα από την ισπανική τους απόδοση, μεταξύ των οποίων και το "Ομπαμπακόακ".

Subtitle: 
Ο μυθικός κόσμος της Ομπάμπα
Publications Date: 
1993
Book ISBN: 
960-85281-1-9
Book pages: 
404
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο