Product

Οργάνωση και διοίκηση κομμωτηρίου

Product

Οργάνωση και διοίκηση ναυπηγείου

Οργάνωση και διοίκηση λιμένων

Κωδικός:
70151
Description: 

Το "λιμενικό προϊόν" είναι ένα κατ' εξοχήν ετερογενές προϊόν, η προσφορά του οποίου αδυνατεί να ανταποκριθεί άμεσα σε πιθανές βραχυχρόνιες διακυμάνσεις της ζήτησης. Το "προϊόν" αυτό διαπλέκεται εντονότερα ίσως από ό,τι άλλα αγαθά με προβλήματα γενικότερου χαρακτήρα όπως πολεοδομικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά, περιφερειακής και αμυντικής πολιτικής. Τέτοια χαρακτηριστικά παρουσιάζονται φυσικά και σε άλλες αγορές.

27,65 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το "λιμενικό προϊόν" είναι ένα κατ' εξοχήν ετερογενές προϊόν, η προσφορά του οποίου αδυνατεί να ανταποκριθεί άμεσα σε πιθανές βραχυχρόνιες διακυμάνσεις της ζήτησης. Το "προϊόν" αυτό διαπλέκεται εντονότερα ίσως από ό,τι άλλα αγαθά με προβλήματα γενικότερου χαρακτήρα όπως πολεοδομικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά, περιφερειακής και αμυντικής πολιτικής. Τέτοια χαρακτηριστικά παρουσιάζονται φυσικά και σε άλλες αγορές. Όμως ο βαθμός συγκέντρωσης και η ένταση με την οποία συναντώνται στην περίπτωση των λιμένων προσδιορίζει στα χαρακτηριστικά αυτά μια ιδιάζουσα σπουδαιότητα. Οι τεχνολογικές μεταβολές στη ναυτιλία (γιγαντισμός - εξειδίκευση των πλοίων - συνδυασμένες μεταφορές) ανέδειξαν επιτακτική την ανάγκη νέων επενδύσεων στα λιμάνια. Με αυτές τις τάσεις η λιμενική παραγωγή γίνεται όλο και περισσότερο εντάσεως κεφαλαίου, με αποτέλεσμα η ιδιωτική επένδυση να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα περισσότερα λιμάνια του κόσμου. Η ανάγκη για αποτελεσματικό χειρισμό του φορτίου στα λιμάνια γίνεται τόσο μεγάλη ώστε η μονοπωλιακή ή ολιγοπωλιακή δύναμη, που κατείχαν στο παρελθόν, έχει μειωθεί εντυπωσιακά, αφού επιδιώκεται αύξηση της αποτελεσματικότητας μέσα από το λιμενικό ανταγωνισμό των τερματικών σταθμών ακόμα και στο ίδιο λιμάνι.
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-8461-17-0
Book pages: 
285
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Πειραιάς
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Χλωμούδης είναι οικονομολόγος. Διδάσκει στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά στο επιστημονικό πεδίο της Οικονομικής Ανάλυσης. Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με αντικείμενο τη λειτουργία, οργάνωση και εξέλιξη της λιμενικής βιομηχανίας και την πολιτική των μεταφορών, ιδιαιτέρως των θαλάσσιων. Έχει συμμετάσχει αυτοτελώς ή σε συνεργασία στην έκδοση διαφόρων βιβλίων.

Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-8461-17-0
Book pages: 
285
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Πειραιάς
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο