Product

Ορυκτά και ορυχεία

Product

Ορυκτά, πετρώματα και πολιτισμός

Ορυκτά και πολύτιμοι λίθοι

Κωδικός:
81708
Description: 

Ανάμεσα στα θαύματα που μας προσφέρει η φύση, εκείνα του κόσμου των ορυκτών και των πετραδιών είναι ένα από τα πιο γοητευτικά -μια αρμονική σύνθεση σχημάτων και χρωμάτων. Φαίνονται αντικείμενα κρύα, χωρίς ψυχή, μα η τελειότητά τους είναι ένας βαθύτερος λόγος περιέργειας και ακαταμάχητης έλξης, ακριβώς γιατί βρίσκονται σε αντίθεση με την ευθραυστότητα των ζωντανών οργανισμών.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ανάμεσα στα θαύματα που μας προσφέρει η φύση, εκείνα του κόσμου των ορυκτών και των πετραδιών είναι ένα από τα πιο γοητευτικά -μια αρμονική σύνθεση σχημάτων και χρωμάτων. Φαίνονται αντικείμενα κρύα, χωρίς ψυχή, μα η τελειότητά τους είναι ένας βαθύτερος λόγος περιέργειας και ακαταμάχητης έλξης, ακριβώς γιατί βρίσκονται σε αντίθεση με την ευθραυστότητα των ζωντανών οργανισμών. Με τις τέλειες γεωμετρικές τους φόρμες, φαντάζουν σαν να έχουν βγει από τα χέρια ενός μοναδικού αρτίστα και δεν είναι σπάνια η περίπτωση, που ο επισκέπτης ενός μουσείου ορυκτών και πετραδιών αναρωτιέται αν είναι έργα κάποιας μαγικής γλυπτικής. Αυτό εδώ το εγχειρίδιο, πραγματικά πρωτοποριακό για την ελληνική βιβλιογραφία, δείχνει και περιγράφει τα πιο πολλά ορυκτά, ειδικά -το τονίζω-, τα πιο σπάνια και τα πιο όμορφα. Ένα απαραίτητο βιβλίο για όποιον θέλει να βρει την περιέργεια, την έρευνα και τη συλλογή του μια πλήρη και σίγουρη ικανοποίηση.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-398-101-Χ
Book pages: 
367
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιάννης Κοπαλάς γεννήθηκε στην πόλη Τασκένδη, της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Αρχικά σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και ύστερα γεωλογία στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έκανε μεταπτυχιακό στον τομέα της Ορυκτολογίας. Πεδία πάνω στα οποία εργάστηκε: πολύτιμοι λίθοι, ορυκτά των ευγενών μετάλλων (PGE) και ορυκτά των σπάνιων γαιών (RRE).

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-398-101-Χ
Book pages: 
367
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο