Product

Πάρε με μακριά

Product

Πάρε μολύβι και βάλε φαντασία

Πάρε με σαν φωτογραφία

Κωδικός:
82285
Manufacturer: 
Description: 

Ένα βιβλίο ποίησης πολύ διαφορετικό από τα συνήθη. Εμπνευστής του η ποιήτρια Λιάνα Σακελλίου, που καταθέτει, σε τρεις ενότητες, 48 ποιήματα - ολιγόστιχα συνήθως, αλλά όχι πάντα, με ακραία ερωτικές, υγρές εικόνες, σαφέστατα αλλά και πολυσήμαντα, που ταξιδεύουν σε ποικίλες περιοχές της ιστορίας και των αισθημάτων, με πολλή πίκρα, αγάπη και λυρισμό, αλλά και με ένταση, αποφασιστικότητα και πάθος.

13,57 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένα βιβλίο ποίησης πολύ διαφορετικό από τα συνήθη. Εμπνευστής του η ποιήτρια Λιάνα Σακελλίου, που καταθέτει, σε τρεις ενότητες, 48 ποιήματα - ολιγόστιχα συνήθως, αλλά όχι πάντα, με ακραία ερωτικές, υγρές εικόνες, σαφέστατα αλλά και πολυσήμαντα, που ταξιδεύουν σε ποικίλες περιοχές της ιστορίας και των αισθημάτων, με πολλή πίκρα, αγάπη και λυρισμό, αλλά και με ένταση, αποφασιστικότητα και πάθος. Η πρωτοτυπία, ωστόσο, της έκδοσης (πέραν του γεγονότος ότι εδώ μιλούμε για μία ποίηση που δεν πρόκειται σε καμία στιγμή να περάσει απαρατήρητη - το αντίθετο θα συμβεί) έγκειται στο γεγονός ότι τα ποιήματα συνοδεύονται και τρόπον τινά εικονογραφούνται από φωτογραφίες ανθέων της διάσημης Αμερικανίδας φωτογράφου Elena Sheehan, που με πάνω από 50 εκθέσεις στις ΗΠΑ και αλλού, αλλά και με δεκάδες δημοσιεύσεις, συγκαταλέγεται στις κορυφαίες στυλίστριες της φωτογραφίας των καιρών μας. Μία έκδοση-κόσμημα, που διαβάζεται με "απεγνωσμένη απόλαυση", εισπράττεται ποικιλοτρόπως από τον αναγνώστη και ήδη μεταφράζεται για την έκδοσή της στο εξωτερικό.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-402-100-1
Book pages: 
102
Book Dimensions: 
26χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Λιάνα Σακελλίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956, όπου σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνεχίζοντας με μεταπτυχιακές σπουδές στη σύγχρονη ποίηση και τη συγγραφική στο Εδιμβούργο, στο 'Εσεξ και στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Είναι καθηγήτρια της αμερικανικής λογοτεχνίας και της δημιουργικής γραφής στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και από τον Μάρτιο του 2010 διδάσκει δημιουργική γραφή στο Ίδρυμα Τάκη Σινόπουλου. Άρθρα, ποιήματα, κριτικές βιβλίου και μεταφράσεις της έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και αμερικανικά περιοδικά. Στις δημοσιεύσεις της περιλαμβάνονται 11 βιβλία. Για τις επιστημονικές και συγγραφικές δραστηριότητές της έλαβε υποτροφίες από το Ίδρυμα Φουλμπράιτ, από το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πρίνστον, από το Πανεπιστήμιο Κοΐμπρα και από το Βρετανικό Συμβούλιο. Έχει δημοσιεύσει 15 βιβλία. Άρθρα, ποιήματα, κριτικές βιβλίου και μεταφράσεις της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και αμερικανικά περιοδικά. Από το 1996 διδάσκει το σεμινάριο της δημιουργικής γραφής στο ΤΑΓΦ και επιμελείται το ετήσιο περιοδικό "α-φορμές" που περιλαμβάνει τη συγγραφική εργασία των φοιτητών.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-402-100-1
Book pages: 
102
Book Dimensions: 
26χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο