Product

Πέτρα της αγάπης

Product

Πέτρα, ψαλίδι, χαρτί

Πέτρα, ψαλίδι, χαρτί

Κωδικός:
115889
Manufacturer: 
Description: 

"Η Πέτρα έχει την ηλικία της Γης. Έχει καεί πολλές φορές. Κάθε της χαραγματιά μιλάει για ποταμούς από δάκρυα, για θάλασσες από αίμα.

Γύρω από την Πέτρα είναι τυλιγμένο το Χαρτί. Είναι γεμάτο ψέματα, λάθη και αδικίες.

Το Ψαλίδι είναι το δίκιο μας για να κόψουμε το Χαρτί και να ελευθερώσουμε τη Γη."

(Γιώργος Μπότσος)

9,18 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Η Πέτρα έχει την ηλικία της Γης. Έχει καεί πολλές φορές. Κάθε της χαραγματιά μιλάει για ποταμούς από δάκρυα, για θάλασσες από αίμα. Γύρω από την Πέτρα είναι τυλιγμένο το Χαρτί. Είναι γεμάτο ψέματα, λάθη και αδικίες. Το Ψαλίδι είναι το δίκιο μας για να κόψουμε το Χαρτί και να ελευθερώσουμε τη Γη." (Γιώργος Μπότσος) Με μια πρωτότυπη σύλληψη, ο γνωστός κομίστας Γιώργος Μπότσος μεταμορφώνει τα άρθρα της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε χρωματιστές ιστορίες παιδιών του κόσμου. Ο μικρός Λευτέρης μπουχτισμένος από τ' άψυχα παιχνίδια του θα ξεκινήσει για μια ποδηλατάδα στο πάρκο που αυτή τη φορά όμως θα τον βγάλει σ' ένα άλλο πάρκο, -πολυεθνικό-, γεμάτο παιδιά και ιστορίες ενός κόσμου που αγνοούσε. Τα παιχνίδια της παρέας εναλλάσσονται και οι ιστορίες ξετυλίγονται. Κάθε παιχνίδι και μια μικρή παιδική μαρτυρία. Κάθε ιστορία αντιστοιχεί και σε κάποιο άρθρο Σύμβασης, που καταστρατηγείται. Όλα αυτά σε μια αφήγηση ενιαία χωρίς διδακτισμούς και πομπώδες ύφος. Στο τέλος του βιβλίου παρατίθεται το επίσημο κείμενο της Σύμβασης, προσαρμοσμένο για παιδιά.
Subtitle: 
Τα δικαιώματα του παιδιού σε κόμικς
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-455-124-8
Book pages: 
56
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Γιώργος Μπότσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Το 1983 αποφοίτησε από το Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα ξεκίνησε το 1987 όταν δημοσιεύτηκε το πρώτο του κόμικς στο περιοδικό Βαβέλ, με το οποίο συνεχίζει να συνεργάζεται. Η εικαστική του δουλειά έχει παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Λισαβόνα, Νάπολη, Μπολόνια). Έχει συνεργαστεί ως εικονογράφος με περιοδικά ποικίλης ύλης και κόμικς του έχουν δημοσιευτεί στη Γαλλία ("L'echo des Savannes"), στην Ιταλία ("Dolce Vita") και την Αυστρία ("1001 buch"). Επίσης, έχει εργαστεί ως κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρείες και σήμερα είναι δημιουργικός διευθυντής στη Scholz & Friends. Παράλληλα, είναι διευθυντής στο τμήμα σκίτσο-κόμικς-καρτούν του εκπαιδευτικού οργανισμού ΑΚΤΟ.
Έχει γράψει και εικονογραφήσει τα βιβλία για παιδιά "Το εξωτικό ταξίδι του Σπίθα" (Μύθος, 1988), "Το τραγούδι των αριθμών" (Μύθος, 1988), "Τα μουσικά όργανα" (Μύθος, 1988), "Τι δίνει γλύκα στα γλυκά" (Άμμος, 2001) και έχει εικονογραφήσει το βιβλίο του Ουάσινγκτον Ίρβινγκ "Ριπ Βαν Ουίνκλ" (Κέδρος, 1995).

Subtitle: 
Τα δικαιώματα του παιδιού σε κόμικς
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-455-124-8
Book pages: 
56
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο