Product

Πέτρινοι κύκνοι

Product

Πέτρινος ήλιος

Πέτρινοι φάροι

Κωδικός:
127319
Description: 

Το μοναδικό αυτό δίγλωσσο «λεύκωμα» περιέχει την πλήρη παρουσίαση του υλικού ομώνυμης έκθεσης που διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Δομικών Υλικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος EC-PHAROS (2004-2007).

Το υλικό του λευκώματος είναι το αποτέλεσμα της επιστημονικής προσέγγισης του φάρου από όλες τις οπτικές γωνίες και αποτελεί υλικό που παρουσιάζεται για πρώτη φορά τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο!

36,68 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το μοναδικό αυτό δίγλωσσο «λεύκωμα» περιέχει την πλήρη παρουσίαση του υλικού ομώνυμης έκθεσης που διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Δομικών Υλικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος EC-PHAROS (2004-2007). Το υλικό του λευκώματος είναι το αποτέλεσμα της επιστημονικής προσέγγισης του φάρου από όλες τις οπτικές γωνίες και αποτελεί υλικό που παρουσιάζεται για πρώτη φορά τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο! Οι ενότητες στις οποίες χωρίζεται το λεύκωμα πραγματεύονται το φάρο ως χωρόσημο ιστορικής, αρχιτεκτονικής, κατασκευαστικής, λειτουργικής και τεχνολογικής αξίας, και ως μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ουσιαστικά πραγματοποιείται μια αναδρομή στην εξελικτική πορεία του φάρου, από την απαρχή της λειτουργίας του ως πύργου ανοικτής φλόγας, ως τα τεχνολογικά επιτεύγματα του 18ου αιώνα και την καθιέρωση της σημερινής μορφής του. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που υπάρχει στο λεύκωμα, το οποίο διακρίνεται τόσο για την αισθητική του αξία όσο και για το γεγονός πως τεκμηριώνει όλες τις πληροφορίες που αναφέρονται. Μεταξύ των θεμάτων που πραγματεύεται το λεύκωμα συγκαταλέγονται και τα εξής: - Ιστορικοί φάροι: με αναφορά σε ξακουστούς φάρους, της αρχαιότητας και μεταγενέστερους. - Τυπολογία φάρων: εξέλιξη, αρχιτεκτονική, μορφολογία, κατασκευαστικά στοιχεία. - Τεχνολογικά στοιχεία: εξέλιξη φαρικών συστημάτων και συστήματα ναυσιπλοΐας. - Φάρος και τέχνη: αντικείμενο ή έμπνευση.
Subtitle: 
Από το χτες στο σήμερα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-88503-4-7
Book pages: 
281
Book Dimensions: 
29χ29
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Από το χτες στο σήμερα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-88503-4-7
Book pages: 
281
Book Dimensions: 
29χ29
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο