Product

Πίστη και λογική

Product

Πιστή στον έρωτα

Πίστη και χριστιανική αγωγή

Κωδικός:
104208
Manufacturer: 
Description: 

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες έννοιες είναι η έννοια της πίστης. Πολλά έχουν γραφεί για τη σχέση της πίστης με τη θρησκεία· της πίστης με τη λογική· της πίστης με τη γνώση· της πίστης με την επιστήμη κ.λ.π.

14,40 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες έννοιες είναι η έννοια της πίστης. Πολλά έχουν γραφεί για τη σχέση της πίστης με τη θρησκεία· της πίστης με τη λογική· της πίστης με τη γνώση· της πίστης με την επιστήμη κ.λ.π. Σε ό,τι, όμως, αφορά τον τρόπο με τον οποίο η πίστη γεννιέται και εξελίσσεται, καθώς ο άνθρωπος αναπτύσσεται ως βιολογικός και ψυχοκοινωνικός οργανισμός, και ποια είναι η σχέση αυτής της εξέλιξης με την προσπάθεια του ανθρώπου να δώσει νόημα στη ζωή του στις διαφορετικές φάσεις της ηλικίας του, για πρώτη φορά συστηματικά εξετάζεται από τον αμερικανό θεολόγο και αναπτυξιακό ψυχολόγο James W. Fowler.[...]
Subtitle: 
Η θεωρία των σταδίων ανάπτυξης της πίστης του James W. Fowler
Publications Date: 
2005
Book pages: 
370
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Εμμανουήλ Π. Περσελής γεννήθηκε στην Αίγυπτο και αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Κάσου (Δωδεκάνησα). Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στο Πανεπιστήμιο του Lancaster (Αγγλία) σε θέματα χριστιανικής θρησκευτικής αγωγής και κοινωνιολογίας της θρησκείας και της θρησκευτικής εκπαίδευσης. Από το τελευταίο Πανεπιστήμιο απέκτησε τους μεταπτυχιακούς τίτλους Master of Arts in Religious Education (1979) και Ph. D. (1987). Είναι αναπληρωτής καθηγητής της θεωρίας και πράξης της χριστιανικής αγωγής στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου διετέλεσε αναπληρωτής προέδρου (2002-3). Κατά το ακαδ. έτος 1987-88 δίδαξε ως ειδικός επιστήμων στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις ή εισηγήσεις σε πολλά επιστημονικά θεολογικά και παιδαγωγικά συνέδρια. Επίσης έχει επανειλημμένως εκπροσωπήσει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας σε διάφορα διεθνή θεολογικά συνέδρια και διασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο εξωτερικό.

Subtitle: 
Η θεωρία των σταδίων ανάπτυξης της πίστης του James W. Fowler
Publications Date: 
2005
Book pages: 
370
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο