Product

Παγκοσμιοποίηση και υπερ-νεωτερικότητα: Κοσμοπολιτισμός και δυτική κουλτούρα

Product

Παγκοσμιοποίηση το κύκνειο άσμα του καπιταλισμού

Παγκοσμιοποίηση και φτώχεια

Κωδικός:
105225
Manufacturer: 
Description: 

Στο βιβλίο αυτό εξετάζεται η επίδραση της παγκοσμιοποίησης στη φτώχεια και την κοινωνική πολιτική. Παρουσιάζονται συγκριτικά οι πολιτικές των διεθνών οργανισμών κατά του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας και εξετάζεται η αποτελεσματικότητα των νεοφιλελεύθερων προσεγγίσεων καθώς και της προσέγγισης της κοινωνικής δικαιοσύνης. Το επιχείρημα του βιβλίου είναι ότι οι νεοφιλελεύθερες προτάσεις επιτείνουν τα φαινόμενα της φτώχειας. Ένας κόσμος ελεύθερος από τη φτώχεια μπορεί να επιτευχθεί μόνον με βάση τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης.

16,81 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο βιβλίο αυτό εξετάζεται η επίδραση της παγκοσμιοποίησης στη φτώχεια και την κοινωνική πολιτική. Παρουσιάζονται συγκριτικά οι πολιτικές των διεθνών οργανισμών κατά του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας και εξετάζεται η αποτελεσματικότητα των νεοφιλελεύθερων προσεγγίσεων καθώς και της προσέγγισης της κοινωνικής δικαιοσύνης. Το επιχείρημα του βιβλίου είναι ότι οι νεοφιλελεύθερες προτάσεις επιτείνουν τα φαινόμενα της φτώχειας. Ένας κόσμος ελεύθερος από τη φτώχεια μπορεί να επιτευχθεί μόνον με βάση τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ουσιαστικό βοήθημα για όσους μελετούν τα ζητήματα της φτώχειας, τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης, τη διαμόρφωση των νέων προτάσεων στην κοινωνική πολιτική και τη δράση των διεθνών οργανισμών.
Subtitle: 
Το ιδεολογικό πλαίσιο και οι πολιτικές των διεθνών οργανισμών για την καταπολέμηση της φτώχειας
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-375-809-4
Book pages: 
339
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Δ. Γεώρμας απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και υπόψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Σήμερα εργάζεται στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Έχει συγγράψει πολλά άρθρα και μελέτες αναφορικά με την κοινωνική πολιτική, την κοινωνία των πολιτών, τα Βαλκάνια, την Παλαιστίνη και την οικολογία.

Subtitle: 
Το ιδεολογικό πλαίσιο και οι πολιτικές των διεθνών οργανισμών για την καταπολέμηση της φτώχειας
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-375-809-4
Book pages: 
339
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο