Product

Παιδί και υγεία στα πρώτα χρόνια της ανεξάρτητης Ελλάδας

Product

Παιδί με ειδικές ανάγκες, οικογένεια και σχολείο

Παιδί και ψυχοκοινωνικές δυσκολίες

Κωδικός:
123311
Description: 

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με στόχο να βοηθήσει όλους όσους ενδιαφέρονται να συμβάλουν θετικά στην υγιή εξέλιξη των παιδιών: εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές, επιστήμονες και επαγγελματίες διαφορετικών επιστημονικών κλάδων.

19,80 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με στόχο να βοηθήσει όλους όσους ενδιαφέρονται να συμβάλουν θετικά στην υγιή εξέλιξη των παιδιών: εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές, επιστήμονες και επαγγελματίες διαφορετικών επιστημονικών κλάδων. Πιο συγκεκριμένα, στοχεύει να ανταποκριθεί στον προβληματισμό των ενηλίκων σχετικά με το χειρισμό προβλημάτων συμπεριφοράς που προκύπτουν κατά την αναπτυξιακή πορεία των παιδιών, ή την πρόληψη δυσκολιών που μπορεί να προκύψουν λόγω ιδιαίτερων συνθηκών. Η αναγνώριση και πολυπαραγοντικότητα των προβλημάτων που εμφανίζονται σε σχέση με βασικές λειτουργίες, όπως η σεξουαλικότητα, η επιθετικότητα, η μάθηση, η τροφή, αποτελεί το ένα μέρος του βιβλίου, ενώ στο δεύτερο εξετάζονται δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν από ιδιαίτερες συνθήκες ζωής, όπως ο θάνατος, η ασθένεια, το διαζύγιο, η υιοθεσία, η κακοποίηση. Με το βιβλίο αυτό η συγγραφέας αισιοδοξεί να συμβάλει στην κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων των παιδιών και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και στην ευνοϊκότερη αντιμετώπισή τους, με στόχο κυρίως την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Subtitle: 
Μια ψυχοδυναμική οπτική
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-01-1148-0
Book pages: 
361
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μελανθία Κοντοπούλου είναι κλινική ψυχολόγος και εργάζεται ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Έχει πτυχίο Ψυχολογίας και μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία από το πανεπιστήμιο της Γενεύης και DESS στην Κλινική Ψυχολογία από το πανεπιστήμιο Paris V. Αρχικά εργάστηκε ως ψυχολόγος σε διάφορα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση της διδακτορικής της διατριβής στο τμήμα ΦΠΨ των Ιωαννίνων, ακολούθησε πανεπιστημιακή καριέρα. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, στις δυσκολίες που εμφανίζονται και στη συμβολή των εκπαιδευτικών και της οικογένειας στην αντιμετώπισή τους. Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα και συνέδρια. Παράλληλα, συνεργάζεται με γονείς και εκπαιδευτικούς με στόχο την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα ψυχικής υγείας και τον καλύτερο χειρισμό των προβλημάτων που προκύπτουν, ακολουθώντας κυρίως μια ψυχοδυναμική οπτική.

Subtitle: 
Μια ψυχοδυναμική οπτική
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-01-1148-0
Book pages: 
361
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο