Product

Παιδαγωγική της λογοτεχνίας

Product

Παιδαγωγική του θεάτρου

Παιδαγωγική του ελεύθερου χρόνου

Κωδικός:
90970
Description: 

Η διαπλοκή του ελεύθερου χρόνου με το σχολείο και την παιδεία γενικότερα φαίνεται να δημιουργεί τα τελευταία έτη έναν κατεξοχήν χώρο προβληματισμού και πολλαπλής διερεύνησης, το χώρο της παιδαγωγικής του ελεύθερου χρόνου. Με την παρούσα μελέτη, όπως μαρτυρεί ο τίτλος της, ο συγγραφέας επιδιώκει να προσεγγίσει τα θέματα που σχετίζονται με την παιδαγωγική του ελεύθερου χρόνου και την αξιοποίησή του από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

12,46 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η διαπλοκή του ελεύθερου χρόνου με το σχολείο και την παιδεία γενικότερα φαίνεται να δημιουργεί τα τελευταία έτη έναν κατεξοχήν χώρο προβληματισμού και πολλαπλής διερεύνησης, το χώρο της παιδαγωγικής του ελεύθερου χρόνου. Με την παρούσα μελέτη, όπως μαρτυρεί ο τίτλος της, ο συγγραφέας επιδιώκει να προσεγγίσει τα θέματα που σχετίζονται με την παιδαγωγική του ελεύθερου χρόνου και την αξιοποίησή του από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου. [...] Το βιβλίο αυτό δεν απευθύνεται μόνο στους ειδικούς, τους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές, κυρίως των Παιδαγωγικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων, αλλά και στους γονείς και στον καθένα που ενδιαφέρεται πώς να αξιοποιήσει το παιδί το ελεύθερο χρόνο του, που στις μέρες μας, για λόγους που σαφώς εκτίθενται στην εργασία αυτή έχει ελαχιστοποιηθεί. [...]
Subtitle: 
Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μαθητών του δημοτικού σχολείου
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-02-1795-5
Book pages: 
212
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, μόνιμος επίκουρος καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, γεννήθηκε το 1943 στη Δάφνη Καλαβρύτων, όπου έλαβε τη στοιχειώδη παιδεία του, καθώς και τις εγκύκλιες σπουδές του γυμνασίου. Πριν ακόμη γεννηθεί, ο πατέρας του, Παναγιώτης και αυτός Διαμαντόπουλος, εκτελέστηκε από τους Γερμανούς. Το 1962 πέτυχε πρώτος στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών. Σπούδασε Σχολική Παιδαγωγική, Διδακτική Μεθοδολογία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Erlangen-Nurnberg στη Γερμανία. Τις σπουδές αυτές ολοκλήρωσε το 1983 λαμβάνοντας το πτυχίο των Παιδαγωγικών και τον ακαδημαϊκό τίτλο Magister Artium. Τρία έτη αργότερα, το Νοέμβριο του 1986, αναγορεύτηκε διδάκτορας της Φιλοσοφίας του ίδιου πανεπιστημίου. Από το 1966 μέχρι το 2000 υπηρέτησε ως δάσκαλος σε διάφορα δημοτικά σχολεία στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Από τον Ιανουάριο του 1991 μέχρι τον Αύγουστο του 1993 άσκησε διοικητικό έργο ως σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αννόβερο και από τον Οκτώβριο του 1998 μέχρι τον Ιανουάριο του 2000 υπηρέτησε ως Συντονιστής Εκπαίδευσης στην Ελληνική Πρεσβεία του Βερολίνου. Δίδαξε επίσης στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έφυγε από τη ζωή στις 12-01-2004.

Subtitle: 
Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μαθητών του δημοτικού σχολείου
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-02-1795-5
Book pages: 
212
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο