Product

Παιδεία και πολιτική στην Ελλάδα

Product

Παιδεία και πολιτισμός στην Ανατολική Θράκη

Παιδεία και πολιτισμός

Κωδικός:
116953
Description: 

Η παρούσα έκδοση περιέχει μαρτυρίες και τεκμήρια της ζωής και της δράσης της παιδαγωγού και κοινωνικής ψυχολόγου Καλλιόπης Μουστάκα. Το πέρασμά της από τη δημόσια εκπαίδευση, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της μεταρρύθμισης του Ε. Παπανούτσου και το Κέντρο Κοινωνικών Επιστημών Αθηνών (το σημερινό Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών) άφησε βαθιά χνάρια γνώσης και επιστημονικής συγκρότησης αλλά και εργατικότητας, συνέπειας, δημοκρατικού φρονήματος, ήθους και ανθρωπιάς και επηρέασε την πορεία πολλών νέων ανθρώπων που συνάντησε στο διάβα της.

17,10 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η παρούσα έκδοση περιέχει μαρτυρίες και τεκμήρια της ζωής και της δράσης της παιδαγωγού και κοινωνικής ψυχολόγου Καλλιόπης Μουστάκα. Το πέρασμά της από τη δημόσια εκπαίδευση, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της μεταρρύθμισης του Ε. Παπανούτσου και το Κέντρο Κοινωνικών Επιστημών Αθηνών (το σημερινό Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών) άφησε βαθιά χνάρια γνώσης και επιστημονικής συγκρότησης αλλά και εργατικότητας, συνέπειας, δημοκρατικού φρονήματος, ήθους και ανθρωπιάς και επηρέασε την πορεία πολλών νέων ανθρώπων που συνάντησε στο διάβα της. Περιέχει ακόμη το ιστορικό ίδρυσης και οργάνωσης του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου, που η Καλλιόπη Μουστάκα απλόχερα κληροδότησε στο Δήμο Χαλανδρίου για να γίνει, όπως το ονειρεύτηκε, "κέντρο βιβλίου, παιδείας και πολιτισμού", και τη λεπτομερή καταγραφή της πολύπλευρης δραστηριότητάς του κατά τη διάρκεια των δέκα πρώτων χρόνων λειτουργίας του. Η αναφορά σε πτυχές πολιτιστικής πολιτικής στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης και η αποτίμηση του έργου που πραγματοποίησε το Αετοπούλειο την πρώτη περίοδο λειτουργίας του συμπληρώνουν την έκδοση αυτή.
Subtitle: 
Η Καλλιόπη Μουστάκα και το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-01-1115-4
Book pages: 
283
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Κούλα Κασιμάτη σπούδασε οικονομικά, βιομηχανική οργάνωση, κοινωνιολογία και στατιστική στην Ελλάδα, την Ολλανδία και την Αγγλία. Είναι καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και διετέλεσε η πρώτη διευθύντρια του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου.

Subtitle: 
Η Καλλιόπη Μουστάκα και το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-01-1115-4
Book pages: 
283
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο