Product

Παλαιστίνη

Product

Παλαιστίνη - Ισραήλ

Παλαιστίνη

Κωδικός:
147440
Manufacturer: 
Description: 

Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο που φέρνει στην επιφάνεια τα βαθύτερα αίτια των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.
Μια γροθιά στους μύθους και την ιστορία των ισχυρών.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο που φέρνει στην επιφάνεια τα βαθύτερα αίτια των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή. Μια γροθιά στους μύθους και την ιστορία των ισχυρών. Στη Μέση Ανατολή έχουν συμβεί χιλιάδες αιματηρά επεισόδια, εκατοντάδες μάχες και δεκάδες πόλεμοι. Μέσα από όλα αυτά είναι εύκολο να δημιουργεί ο καθένας την εκδοχή του: Επιλέγεις ένα περιστατικό και ξεκινάς και τελειώνεις την ιστορία σου με όποιο επίλογο επιθυμείς. Εδώ είναι το πρόβλημα: μένουν οι μύθοι που αργά ή γρήγορα παράγουν νέους πολέμους, νέες συμπλοκές και νέες μάχες. Το βιβλίο αυτό ξεκινά έναν νέο πόλεμο. Όλη η ιστορία της Παλαιστίνης από το 1917 μέχρι σήμερα. Πώς "συρρικνώθηκε" μια ολόκληρη χώρα; Γιατί ο Εβραϊκός στρατός πραγματοποίησε την εθνοκάθαρση των Παλιστίνιων; Γιατί νίκησαν οι ένοπλες αντιστάσεις τον ισραηλινό στρατό; Πώς έχασαν οι Άγγλοι το αραβικό πετρέλαιο; Απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα της υπόθεσης "Μέση Ανατολή".
Subtitle: 
Αιτίες και μύθοι: Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή από το 1917
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-6750-29-9
Book pages: 
244
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νασίμ Αλάτρας γεννήθηκε στο Αμμάν της Ιορδανίας το 1965. Είναι Παλαιστίνιος δημοσιογράφος και αρθρογράφος στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.
Πρωτοήρθε στην Ελλάδα το 1983 για σπουδές στη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Υπήρξε ενεργό μέλος του Δ.Σ. της Γενικής Ένωσης Παλαιστίνιων Φοιτητών και συνιδρυτής της πρώτης Ελληνοπαλαιστινιακής Επιτροπής Υποστήριξης της Πρώτης Ιντιφάντα. Μετέφρασε στα ελληνικά το 1999 δύο νουβέλες του Παλαιστίνιου συγγραφέα Γασάν Καναφάνι. Είναι παραγωγός του ντοκιμαντέρ "Γάζα Ερχόμαστε" για λογαριασμό του αραβικού τηλεοπτικού σταθμού Αλ-Τζαζίρα.

Subtitle: 
Αιτίες και μύθοι: Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή από το 1917
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-6750-29-9
Book pages: 
244
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο