Product

Πανιάρας, Fragile

Product

Πανικός

Πανικόβλητη πόλη

Κωδικός:
90574
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Τόπος ανάδυσης της πολιτικής, η Κοσμόπολις είναι και ο τόπος ανάδυσης της στρατηγικής, καθώς γεωπολιτική και γεωστρατηγική συγχέονται στα τείχη, τους πύργους, το οδικό της δίκτυο.
Ωστόσο, από το 2001 και μετά, αυτή η γεωγραφική διάσταση των συγκρούσεων έχει ριζικά αλλάξει φύση, σε σημείο ώστε η Μητροπολιτική συγκέντρωση να υπερτερεί στο εξής από την πάγια Γεωπολιτική των εθνών.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τόπος ανάδυσης της πολιτικής, η Κοσμόπολις είναι και ο τόπος ανάδυσης της στρατηγικής, καθώς γεωπολιτική και γεωστρατηγική συγχέονται στα τείχη, τους πύργους, το οδικό της δίκτυο. Ωστόσο, από το 2001 και μετά, αυτή η γεωγραφική διάσταση των συγκρούσεων έχει ριζικά αλλάξει φύση, σε σημείο ώστε η Μητροπολιτική συγκέντρωση να υπερτερεί στο εξής από την πάγια Γεωπολιτική των εθνών. Μετά τη Χιροσίμα, η μεγάλη επίθεση εναντίον της Νέας Υόρκης εγκαινίασε πράγματι την εποχή της "ανισορροπίας του τρόμου", καταστρέφοντας τη στρατηγική σημασία όχι μόνο του αριθμού των αντιπάλων, αλλά και κάθε έκτασης. Επικεντρώνοντας έτσι το φόβο στη συγκέντρωση των μητροπόλεων και μόνο, ο αυτοκτονικός χαρακτήρας της εμπλεκόμενης δράσης κατέστρεψε, μαζί με τη στρατιωτική μορφή του πολέμου, την πολιτική μορφή της πόλης. Πρωτοφανές ιστορικό συμβάν, στο οποίο εξαφανίζεται, μαζί με τον διακηρυγμένο εχθρό, και η δυνατότητα μίας οποιασδήποτε νίκης... αφού κανένας δεν μπορεί να νικήσει σε έναν "πόλεμο" στον όποιο δεν γνωρίζει τον "εχθρό". [...]
Subtitle: 
Το αλλού αρχίζει εδώ
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8263-39-5
Book pages: 
111
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Paul Virilio γεννήθηκε το 1932 στο Παρίσι. Σπούδασε αρχιτεκτονική και φιλοσοφία στη Σορβόννη. Εκπαιδεύτηκε στην τέχνη της υαλογραφίας δουλεύοντας κοντά στον Μπρακ και τον Ματίς. Από το 1968 διετέλεσε καθηγητής της αρχιτεκτονικής και το 1975 διορίστηκε γενικός διευθυντής στην Ecole speciale d' architecture στο Παρίσι. Εργάστηκε στο Musee des Arts Decoratifs του Παρισιού και το 1987 τιμήθηκε με το Grand Prix Nazionale για την κριτική στην αρχιτεκτονική. Είναι πολιτικός ακτιβιστής, ειδικός σε θέματα χωροταξίας και στρατηγικής και έχει ηγηθεί κατά της ανεστιότητας και υπέρ της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Σήμερα θεωρείται από τους πιο σημαντικούς φιλοσόφους της νεωτερικότητας. Έχει γράψει πολλά βιβλία όπως τα "L' ecran du desert", "La machine de vision", "Esthetique de la disparition", "L' insecurite du Territoire", "L' art du moteur", "La vitesse de liberation. Un paysage d' evenements", και το "Η πληροφορική βόμβα", που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Νησίδες.

Subtitle: 
Το αλλού αρχίζει εδώ
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8263-39-5
Book pages: 
111
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο