Product

Παπαφλέσσας

Product

Παπιέ μασέ

Παπαφλέσσας

Κωδικός:
76098
Manufacturer: 
Description: 

Μια ζωή όλο φλόγα η ζωή του Γρηγορίου Δικαίου Παπαφλέσσα. Ατίθασο, ξεροκέφαλο παιδί, ζωηρό και άτακτο, γίνεται ένας από τους πιο γενναίους οπλαρχηγούς της Επανάστασης του 1821.

4,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μια ζωή όλο φλόγα η ζωή του Γρηγορίου Δικαίου Παπαφλέσσα. Ατίθασο, ξεροκέφαλο παιδί, ζωηρό και άτακτο, γίνεται ένας από τους πιο γενναίους οπλαρχηγούς της Επανάστασης του 1821. Φιλοδοξία του να γίνει δεσπότης, μεγαλύτερη φιλοδοξία του να υπηρετήσει την πατρίδα. Αγωνίστηκε για την ελευθερία της όσο λίγοι και προετοίμασε τα πρώτα βήματα της Επανάστασης. Ο αγώνας και η θυσία του ενέπνευσαν σεβασμό ακόμη και στον ίδιο τον εχθρό. Έντονη προσωπικότητα, με μάτια που βγάζουν φωτιές, βροντερός, ατσάλινος, αρχηγός αληθινός. Δεν πέθανε, ζει. Η ζωή του θρύλος, ανήκει στην πατρίδα. Μια ζωή όλο φλόγα, φλόγα άσβεστη αφιερωμένη στην Ελλάδα, φλόγα που άναψε και φούντωσε τη λαμπάδα της λευτεριάς!
Subtitle: 
Μια ζωή όλο φλόγα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-542-708-7
Book pages: 
44
Book Dimensions: 
31χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Φράνση Σταθάτου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού, πήρε διπλώματα αγγλικής και γαλλικής γλώσσας και εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Πρωτοεμφανίστηκε στη νεότερη "Διάπλαση των Παίδων". Συνεργάστηκε με διάφορα περιοδικά γράφοντας διηγήματα, χρονογραφήματα, ρεπορτάζ και ταξιδιωτικά κείμενα. Το ταξιδιωτικό της "Οδοιπορικό στην Κρήτη" βραβεύτηκε από την Ένωση Συγγραφέων και Δημοσιογράφων Τουρισμού με το Βραβείο του Ε.Ο.Τ. Επίσης, έλαβε το Α΄ Βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος της Ενώσεως Νέων Ελλήνων Λογοτεχνών. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την παιδική λογοτεχνία και βραβεύτηκε από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το Υπουργείο Πολιτισμού με δύο Κρατικά Βραβεία Παιδικού Θεατρικού Έργου, καθώς και από το Υπουργείο Παιδείας για Αναγνωστικά του Δημοτικού. Συνεργάστηκε με την Ελληνική Ραδιοφωνία και την Τηλεόραση, γράφοντας κείμενα σε εκπομπές για παιδιά. Για χρόνια έγραφε στο παιδικό περιοδικό "Συνεργασία" της ΠΑ.Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου την τίμησε με το "Βραβείο Πηνελόπη Δέλτα" για το σύνολο του έργου της και για την προσφορά της στην ελληνική λογοτεχνία.

Subtitle: 
Μια ζωή όλο φλόγα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-542-708-7
Book pages: 
44
Book Dimensions: 
31χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο