Product

Παράδοση και πρόοδος

Product

Παράδοση και πρωτοπορία: Μελέτες για τη νεοελληνική λογοτεχνία του 20ού αιώνα

Παράδοση και προοπτική

Κωδικός:
97546
Manufacturer: 
Description: 

Σ' αυτό τον τόμο είναι συγκεντρωμένα κείμενα για την τέχνη και τον πολιτισμό που -με εξαίρεση δύο συνεντεύξεις και μια ομιλία -δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά της Αριστεράς στο διάστημα από το 1978 ως το 1985. Επαναδημοσιεύονται επειδή έχουν μια διάσταση που τα διαγύλαξε, όσο γίνεται, από την αλληλοδιαδοχή της επικαιρότητας, αλλά και επειδή ό,τι δημοσιεύεται στον τύπο της αριστεράς είναι άγννωστο στο αναγνωστικό κοινό των άλλων εφημερίδων. [...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σ' αυτό τον τόμο είναι συγκεντρωμένα κείμενα για την τέχνη και τον πολιτισμό που -με εξαίρεση δύο συνεντεύξεις και μια ομιλία -δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά της Αριστεράς στο διάστημα από το 1978 ως το 1985. Επαναδημοσιεύονται επειδή έχουν μια διάσταση που τα διαγύλαξε, όσο γίνεται, από την αλληλοδιαδοχή της επικαιρότητας, αλλά και επειδή ό,τι δημοσιεύεται στον τύπο της αριστεράς είναι άγννωστο στο αναγνωστικό κοινό των άλλων εφημερίδων. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Κείμενα για την τέχνη και τον πολιτισμό
Publications Date: 
1987
Book pages: 
163
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Φώντας Λάδης γεννήθηκε το 1943 στη Σπάρτη. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε ελληνικές καθημερινές εφημερίδες και περιοδικά. Στην περίοδο 1967-1973 έζησε στη Ρώμη. Συνεκδότης με το Δημήτρη Γκιώνη του περιοδικού "Τετράδιο" από το 1974 ως το 1976. Έχει γράψει ποίηση, πεζογραφία, ταξιδιωτικό, πολιτικό και ιστορικό δοκίμιο, καθώς και βιβλία για παιδιά. Ποιήματά του μελοποιήθηκαν από το Μίκη Θεοδωράκη, το Μάνο Λοΐζο, το Χρήστο Νικολόπουλο, το Θάνο Μικρούτσικο, το Μάριο Τόκα, το Λίνο Κόκοτο, το Δημήτρη Λάγιο και άλλους Έλληνες συνθέτες. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, της ΕΜΣΕ και ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Εταιρείας Αρχείου και Μελετών "Μνήμες".

Subtitle: 
Κείμενα για την τέχνη και τον πολιτισμό
Publications Date: 
1987
Book pages: 
163
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο