Product

Παραδόσεις οικογενειακού δικαίου

Product

Παραδόσεις στοιχείων δικαίου και τεχνικής νομοθεσίας

Παραδόσεις πολιτικής οικονομίας

Κωδικός:
106381
Description: 

Οι "Παραδόσεις πολιτικής οικονομίας" (μέρος πρώτο) αποτελούν ένα εισαγωγικό δοκίμιο, στο οποίο αναλύονται βασικά θέματα της οικονομικής πραγματικότητας, όπως ο σχηματισμός των τιμών των αγαθών και των παραγωγικών συντελεστών. Περαιτέρω, παρουσιάζονται οι θεωρίες που διατυπώθηκαν για το μισθό, την έγγειο πρόσοδο, τον τόκο, το κέρδος και την κατανομή του εισοδήματος.

27,51 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι "Παραδόσεις πολιτικής οικονομίας" (μέρος πρώτο) αποτελούν ένα εισαγωγικό δοκίμιο, στο οποίο αναλύονται βασικά θέματα της οικονομικής πραγματικότητας, όπως ο σχηματισμός των τιμών των αγαθών και των παραγωγικών συντελεστών. Περαιτέρω, παρουσιάζονται οι θεωρίες που διατυπώθηκαν για το μισθό, την έγγειο πρόσοδο, τον τόκο, το κέρδος και την κατανομή του εισοδήματος. Επίσης, περιλαμβάνει πρακτικά θέματα, όπως η εσωτερική και η εξωτερική μετανάστευση, η μεταφορά πόρων από τον αγροτικό χώρο στη βιομηχανία, η εξέλιξη του οικονομικού βίου από την προϊστορία μέχρι σήμερα και τέλος συνοπτική εικόνα των διεθνών οργανισμών. Απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, καθώς ο τρόπος γραφής του, μπορεί να το καταστήσει κατανοητό ακόμα και σε άτομα που δεν έχουν προηγούμενη επαφή με τα αντικείμενα της Πολιτικής Οικονομίας.
Subtitle: 
Εισαγωγή στη θεωρία των τιμών και των παραγωγικών συντελεστών: Μικροοικονομική
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-351-404-7
Book pages: 
441
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θεόδωρος Παπαηλίας γεννήθηκε το 1954. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και στη Γερμανία, όπου αναγορεύθηκε σε διδάκτορα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Εργάσθηκε επί δεκαετία σε διευθύνσεις μελετών ως ερευνητής και από το 1990 διδάσκει σε προπτυχιακούς (Πολιτική Οικονομία) και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές (Δημόσια Οικονομικά, Κοινωνική Πολιτική, Συστήματα Υγείας). Έχει δημοσιεύσει πολλές μονογραφίες, βιβλία και άρθρα, ενώ έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Subtitle: 
Εισαγωγή στη θεωρία των τιμών και των παραγωγικών συντελεστών: Μικροοικονομική
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-351-404-7
Book pages: 
441
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο