Product

Πειραματική βιοχημεία

Product

Πειραματική διδασκαλία της ανόργανης χημείας

Πειραματική γεωτεχνική μηχανική

Κωδικός:
103613
Manufacturer: 
Description: 

Το παρόν πόνημα έχει χαρακτήρα πρακτικό. Απευθύνεται κυρίως στους Γεωτεχνικούς Μηχανικούς παλαιότερους και νεώτερους, που ασκούν ως επάγγελμα και ενασχολούνται πρακτικά ή ερευνητικά με τη Γεωτεχνική Μηχανική. Ο συγγραφέας δεν διατείνεται ότι παρουσιάζει νέα γνώση στο θέμα που πραγματεύεται. Θεωρεί όμως ότι ανατέμνει κριτικά την υπάρχουσα γνώση σε ότι αφορά την πειραματική θεώρηση της Γεωτεχνικής Μηχανικής, καταθέτοντας όμως και νέα επιτεύγματα στον επιστημονικό αυτό χώρο.

55,04 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το παρόν πόνημα έχει χαρακτήρα πρακτικό. Απευθύνεται κυρίως στους Γεωτεχνικούς Μηχανικούς παλαιότερους και νεώτερους, που ασκούν ως επάγγελμα και ενασχολούνται πρακτικά ή ερευνητικά με τη Γεωτεχνική Μηχανική. Ο συγγραφέας δεν διατείνεται ότι παρουσιάζει νέα γνώση στο θέμα που πραγματεύεται. Θεωρεί όμως ότι ανατέμνει κριτικά την υπάρχουσα γνώση σε ότι αφορά την πειραματική θεώρηση της Γεωτεχνικής Μηχανικής, καταθέτοντας όμως και νέα επιτεύγματα στον επιστημονικό αυτό χώρο. Η ύλη του βιβλίου χωρίζεται σε δύο βασικά μέρη, την Διασκόπηση της γεωμάζας και την Διίχνευση της γεωμάζας και των γεωτεχνικών κατασκευών. [...]
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-411-515-4
Book pages: 
806
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σπύρος Κωστόπουλος γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα. Έκανε τις προ-πανεπιστημιακές του σπουδές στο Κολλέγιο Αθηνών. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του ΕΜΠ (1971) και Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός (DrScTech) του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου Λωζάννης Ελβετίας (1981).
Έχει μακράν εμπειρία ως μελετητής και σύμβουλος Γεωτεχνικός Μηχανικός στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δραστηριότητα στην οποία ενέχεται μέχρι σήμερα. Από το 1996 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου διδάσκει εδαφομηχανική και γεωτεχνικές κατασκευές. Έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια, ευρωπαϊκά και ελληνικά συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες Γεωτεχνικής Μηχανικής, σε μερικά από τα οποία ήταν μέλος της οργανωτικής ή/ και επιστημονικής επιτροπής.
Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 60 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανάλυση της γεωτεχνικής συμπεριφοράς μαλακών βράχων, την πειραματική διερεύνηση των αντιστηρίξεων και την διίχνευση της γεωμάζας και των γεωτεχνικών κατασκευών. Είναι μέλος πολλών διεθνών και ελληνικών επιστημονικών επαγγελματικών εταιρειών και επιτροπών.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-411-515-4
Book pages: 
806
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο