Product

Περσεφόνη, η πάπια που πήγε σχολείο

Product

Περσικές επιστολές

Περσία

Κωδικός:
64436
Description: 

Ιράν σημαίνει γη των Αρίων. Ένας χώρος πανάρχαιος, ανήσυχος, όπου το χρύσωμα του παραμυθιού τυλίγει την Ιστορία και ανθρωπογενείς παράμετροι δημιουργούν ιδιαιτερότητες. Τούτη η Περσίς χώρα, όπως την αποκάλεσε ο Ηρόδοτος, ήταν πάντα ένα πέρασμα λαών που ήρθαν, συγκρούστηκαν, πήραν, έδωσαν και συνεχίζουν το ίδιο έως τις μέρες που ζούμε και αυτές που θα ακολουθήσουν.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ιράν σημαίνει γη των Αρίων. Ένας χώρος πανάρχαιος, ανήσυχος, όπου το χρύσωμα του παραμυθιού τυλίγει την Ιστορία και ανθρωπογενείς παράμετροι δημιουργούν ιδιαιτερότητες. Τούτη η Περσίς χώρα, όπως την αποκάλεσε ο Ηρόδοτος, ήταν πάντα ένα πέρασμα λαών που ήρθαν, συγκρούστηκαν, πήραν, έδωσαν και συνεχίζουν το ίδιο έως τις μέρες που ζούμε και αυτές που θα ακολουθήσουν. Από το Ζωροάστρη μέχρι το Ισλάμ ξεχώρισαν θεοί της φωτιάς και του σκότους, βασιλείς και κατακτητές, επιδρομείς και ποιητές, μυστικιστές και Ασσασίνοι, στίχοι βαθύτατου ερωτισμού δίπλα σε ύμνους θρησκευτικής έξαρσης· ένας συνεχής δυισμός αντικρουόμενων στοιχείων. Το παλιό και καινούργιο συμπορεύονται σε χώρους αρχαίας χλιδής, σε παζάρια φορτωμένα μνήμες και μυρωδιές, μυστικά και μυστήρια προσπερνούν αυστηρούς ιερωμένους, πολύχρωμους νομάδες, πλανόδιους στιχουργούς, λικνιστά τσαντόρ, ανθρώπους γελαστούς, φιλόξενους, ελληνολάτρες. [...] Μια άλλη διάσταση του κόσμου είναι η Περσία, μια πύλη της Ανατολής πάντα επίκαιρη, που δεν αποκαλύπτεται εύκολα αλλά περιμένει να την ανακαλύψουν.
Subtitle: 
Πορεία σε φως και σκιά
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-16-0292-5
Book pages: 
308
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Λολίτα Ιατρίδου-Γεωργίου γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα. Είναι ξεναγός και εργάζεται κυρίως με ομάδες ξένων πανεπιστημίων και μουσείων που επισκέπτονται την Ελλάδα και τους χώρους της Μεσογείου, οι οποίοι είναι σχετικοί με τον ελληνικό πολιτισμό. Έχει ταξιδέψει ευρύτατα σε πολλές χώρες, ασχολείται με τη φωτογραφία και δίνει συχνά διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για αρχαιολογικά και ταξιδιωτικά θέματα.

Subtitle: 
Πορεία σε φως και σκιά
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-16-0292-5
Book pages: 
308
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο