Product

Περσικοί πόλεμοι

Product

Περσικοί πόλεμοι

Περσικοί πόλεμοι

Κωδικός:
18448
Description: 

Θυμήσου ότι, η παράδοση θέλει το στρατιώτη, που εξαναγκάστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές να κατεβάσει την ελληνική σημαία από την Ακρόπολη, να αυτοκτονεί τυλιγμένος με αυτήν. Αλλά πριν απ' αυτόν, υπήρχε ο τότε πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής, που αυτοκτόνησε, όταν τα γερμανικά στρατεύματα μπήκαν στην Ελλάδα.
Βέβαια το βιβλίο αυτό έχει ως θέμα του μέρες σκληρής δοκιμασίας, που οι πρόγονοί μας έπρεπε να αντιτάξουν την αγάπη προς την πατρίδα τους, να πουν το πρώτο "ΟΧΙ", απέναντι στην ύβρη της παντοδύναμης αυτοκρατορίας των Περσών.

7,54 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Θυμήσου ότι, η παράδοση θέλει το στρατιώτη, που εξαναγκάστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές να κατεβάσει την ελληνική σημαία από την Ακρόπολη, να αυτοκτονεί τυλιγμένος με αυτήν. Αλλά πριν απ' αυτόν, υπήρχε ο τότε πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής, που αυτοκτόνησε, όταν τα γερμανικά στρατεύματα μπήκαν στην Ελλάδα. Βέβαια το βιβλίο αυτό έχει ως θέμα του μέρες σκληρής δοκιμασίας, που οι πρόγονοί μας έπρεπε να αντιτάξουν την αγάπη προς την πατρίδα τους, να πουν το πρώτο "ΟΧΙ", απέναντι στην ύβρη της παντοδύναμης αυτοκρατορίας των Περσών. Μήπως και το '40, δεν είχε ένα τεράστιο "ΟΧΙ"; Και οι αγωνιστές της Κατοχής, τι άλλο έλεγαν από το "Μολών λαβέ!"; Σήμερα αυτός ο λαός, έβγαλε από το νου του το χρέος προς την πατρίδα και αποδέχτηκε τον εφήμερο συμβιβασμό. Τα γεγονότα στην Κύπρο, τα Ίμια, το Αιγαίο, αυτό ακριβώς θα θυμίζουν στους αυριανούς αναγνώστες αυτού του βιβλίου και φυσικά δε θα αισθάνονται περήφανοι γι' αυτή την περίοδο. Αλίμονο, εάν δεν αντιδράσουν και δε θυμηθούν το ηρωικό πνεύμα που βρίσκεται μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου.
Subtitle: 
Δυναμική η εμφάνιση του ασιατικού επεκτατισμού
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7854-04-7
Book pages: 
173
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βασίλης Κυριακίδης γεννήθηκε στην Πελόπη Λέσβου και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο ίδιος περηφανεύεται για την προσφορά του ως δασκάλου. Δεν είναι λίγοι οι πάλαι ποτέ μαθητές του που τον τιμούν με τις επισκέψεις τους.
Ιστορικός λαμπρός, με οξυδέρκεια στις κρίσεις και κυρίως με αντικειμενικότητα στη σκέψη, αλλά και γλωσσολόγος άριστος με ενδεικτικό έργο του: "Ετυμολογικές Αναζητήσεις".
Επίσης, εκτός από ιστορικά και γλωσσικά βιβλία, έχει συγγράψει και φιλοσοφικά και κοινωνιολογικά.
Επιπλέον, έχει επιμεληθεί πολύτομα έργα και εγκυκλοπαίδειες.

Subtitle: 
Δυναμική η εμφάνιση του ασιατικού επεκτατισμού
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7854-04-7
Book pages: 
173
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο