Product

Πολεμικές ιστορίες

Product

Πολεμικές οφειλές και εγκληματίες πολέμου στην Ελλάδα

Πολεμικές κραυγές

Κωδικός:
81175
Manufacturer: 
Description: 

Η ζωή και το έργο του Lu Xun (Λου Σουέν) έχουν συνδεθεί αξεδιάλυτα με την ταραγμένη περίοδο των αρχών του 20ού αι. στη σύγχρονη Κίνα. Ο Lu Xun υπήρξε μία από τις κύριες προσωπικότητες του Κινήματος Νέου Πολιτισμού που αναπτύχθηκε στην περίοδο αυτή, ενώ παράλληλα με το συγγραφικό του έργο αναδείχτηκε στην μεγάλη μορφή της σύγχρονης κινεζικής λογοτεχνίας, ο συγγραφέας που επέβαλε την γλώσσα των απλών ανθρώπων στην κινεζική πεζογραφία.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Η ζωή και το έργο του Lu Xun (Λου Σουέν) έχουν συνδεθεί αξεδιάλυτα με την ταραγμένη περίοδο των αρχών του 20ού αι. στη σύγχρονη Κίνα. Ο Lu Xun υπήρξε μία από τις κύριες προσωπικότητες του Κινήματος Νέου Πολιτισμού που αναπτύχθηκε στην περίοδο αυτή, ενώ παράλληλα με το συγγραφικό του έργο αναδείχτηκε στην μεγάλη μορφή της σύγχρονης κινεζικής λογοτεχνίας, ο συγγραφέας που επέβαλε την γλώσσα των απλών ανθρώπων στην κινεζική πεζογραφία. Συνάμα, ως το θάνατό του στα τέλη της δεκαετίας του '30, ήταν ο οξυδερκής παρατηρητής των πνευματικών και πολιτικών συγκρούσεων των διαφόρων πολιτικών και πνευματικών ρευμάτων της πατρίδας του. Όλο το έργο του Lu Xun δεν είναι τίποτε άλλο από μια αδιάκοπη, επώδυνη κι επιτακτική αναζήτηση του "χαρακτήρα των Κινέζων", που στη διάρκειά της η απαισιοδοξία της σκέψης του αντισταθμίζεται συνεχώς από την ακαταμάχητη αισιοδοξία της βούλησής του. Τα διηγήματα και οι νουβέλες του εξακολουθούν να θεωρούνται κορυφαία κείμενα της νέας κινεζικής πεζογραφίας μολονότι περιορίζονται σε τρεις μόνο συλλογές. Οι "Πολεμικές Κραυγές" θεωρούνται το καλύτερο έργο του κι η νουβέλα "Η αληθινή βιογραφία του A.Q." (περιλαμβάνεται στην Επιλογή) ένα από τα καλύτερα κείμενα της κινεζικής αλλά και της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-518-150-9
Book pages: 
267
Book Dimensions: 
21χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Λου Σουέν (ή Λου Χσουν, 1881-1936), η μεγαλύτερη μορφή της κινεζικής λογοτεχνίας του 20ου αίωνα, γεννήθηκε στο Σαοξίν της επαρχίας Τσετζιάνγκ, στην ανατολική ακτή της Κίνας. Ο πατέρας του ανήκε σε παλιά οικογένεια κρατικών υπαλλήλων με μεγάλη μόρφωση, αλλά δεν κατείχε κανένα αξίωμα. Η μητέρα του προερχόταν από αγροτική οικογένεια, και είχε μάθει να διαβάζει μόνη της. Σπούδασε Ιατρική στην Ιαπωνία και υπηρέτησε στο Υπουργείο Παιδείας, στο Πεκίνο. Το έργο του χαρακτηρίζεται από την άμεση σύγκρουση με την παραδοσιακή Κίνα, γεγονός για το οποίο, το 1927, απολύθηκε από το Δημόσιο. Πέθανε από φυματίωση το 1936. Ο βαθύς ανθρωπισμός του, οι επαναστατικές απόψεις του και οι συνεχείς δραστηριότητές του για τον εκμοντερνισμό της κινεζικής λογοτεχνίας τον έκαναν έναν από τους ήρωες της μετεπαναστατικής Κίνας.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-518-150-9
Book pages: 
267
Book Dimensions: 
21χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο