Product

Πολιτικές μετανάστευσης και στρατηγικές ένταξης

Product

Πολιτικές προτεραιότητες και σημαντικά ζητήματα που αναδύονται σε σχέση με τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής

Πολιτικές όψεις της πλήρους απασχόλησης

Κωδικός:
200897
Description: 

Μίχαλ Καλέτσκι (1899-197Ο). Ένας λαμπρός, λησμονημένος αλλά τελικά δικαιωμένος από τους καιρούς Πολωνός οικονομολόγος, που οι ιδέες του καθίστανται εκ νέου επίκαιρες στην εποχή μας, όπου οι ανεπτυγμένες οικονομίες υιοθετούν το πρότυπο της χρηματοπιστωτικής απελευθέρωσης και κερδοσκοπίας και προχωρούν σε πολιτικές ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων.

5,64 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μίχαλ Καλέτσκι (1899-197Ο). Ένας λαμπρός, λησμονημένος αλλά τελικά δικαιωμένος από τους καιρούς Πολωνός οικονομολόγος, που οι ιδέες του καθίστανται εκ νέου επίκαιρες στην εποχή μας, όπου οι ανεπτυγμένες οικονομίες υιοθετούν το πρότυπο της χρηματοπιστωτικής απελευθέρωσης και κερδοσκοπίας και προχωρούν σε πολιτικές ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων. Στο δοκίμιό του αυτό, δημοσιευμένο στο μακρινό 1943, τονίζει ότι σε περιπτώσεις όπου το ιδιωτικό κεφάλαιο δεν μπορεί να εξασφαλίσει την πλήρη απασχόληση, το κράτος οφείλει να παρεμβαίνει προς αυτή την κατεύθυνση, με αύξηση και "κοινωνικοποίηση" των επενδύσεων, με δημόσια έργα και με συμπληρωματικές παρεμβάσεις που θα καθιστούν δικαιότερη την κατανομή του εισοδήματος, ενώ μακροπρόθεσμα θα τονώσουν και τις ιδιωτικές επενδύσεις. Η πρόταση του Καλέτσκι είναι ταυτόχρονα μια πρόκληση προς οικονομολόγους και οικονομολογούντες να δείξουν ότι εισάγοντας στο έργο τους και την κοινωνική και ηθική διάσταση δεν διακυβεύουν το κύρος ή την επιστημοσύνη του.
Publications Date: 
2015
Book ISBN: 
960-545-048-8
Book pages: 
52
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2015
Book ISBN: 
960-545-048-8
Book pages: 
52
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο