Product

Πολιτική επικοινωνία

Product

Πολιτική επιστήμη και ιδεολογίες

Πολιτική επικοινωνία και ΜΜΕ

Κωδικός:
137905
Description: 

Ζούμε σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα. Σχηματίζουμε νέους τρόπους επικοινωνίας και νέες μορφές κοινωνικής οργάνωσης, με τη σύγχρονη δημόσια σφαίρα να αναπτύσσεται στο περιβάλλον των παγκόσμιων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Παρατηρούμε τις πολιτικές δράσεις να μεταβάλλονται σε οργανωμένες επικοινωνιακές εκστρατείες, καθώς η πολιτική εξουσία επιχειρεί να νομιμοποιήσει τις επιλογές της σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με τη χρήση της "απαλής εξουσίας", δηλαδή της επικοινωνίας.

17,42 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ζούμε σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα. Σχηματίζουμε νέους τρόπους επικοινωνίας και νέες μορφές κοινωνικής οργάνωσης, με τη σύγχρονη δημόσια σφαίρα να αναπτύσσεται στο περιβάλλον των παγκόσμιων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Παρατηρούμε τις πολιτικές δράσεις να μεταβάλλονται σε οργανωμένες επικοινωνιακές εκστρατείες, καθώς η πολιτική εξουσία επιχειρεί να νομιμοποιήσει τις επιλογές της σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με τη χρήση της "απαλής εξουσίας", δηλαδή της επικοινωνίας. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου αναλύονται και παρουσιάζονται με εύληπτο τρόπο τα ζητήματα που προκύπτουν από τη διαρκώς αυξανόμενη εμπλοκή των ΜΜΕ με την πολιτική εξουσία. Επιχειρείται να διαλευκανθεί ο ρόλος των ΜΜΕ στην αντιμετώπιση εθνικών και διεθνών κρίσεων και στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, με παραδείγματα από τις διάφορες "Ανθρωπιστικές Επεμβάσεις", τον Πόλεμο στο Ιράκ, την 11η Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη αλλά και από την Κρίση στα Ίμια, το ζήτημα των Σκοπίων, κ.ά. Τέλος, μεγάλο μέρος της μελέτης είναι αφιερωμένο στην προεκλογική επικοινωνία και τις επιδράσεις που έχουν επιφέρει οι σύγχρονες μέθοδοι και πρακτικές της στο σύνολο του πολιτικού φαινομένου, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο στους φοιτητές ή στους ειδικούς επιστήμονες του χώρου, αλλά σε όλους όσους ασχολούνται με τη σχέση πολιτικής και ΜΜΕ είτε ως πολιτικά στελέχη είτε ως ενεργοί πολίτες.
Subtitle: 
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-351-756-9
Book pages: 
268
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Β. Μαυρογένης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Δημόσια Διοίκηση στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακά, Masters of Arts στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου σε σπουδές Πολιτικής της Επικοινωνίας. Είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, (ΡhD), στην Πολιτική Επικοινωνία. Έχει διδάξει Πολιτική Επικοινωνία στα Πανεπιστήμια της Αθήνας και του Πειραιά και έχει υπάρξει σύμβουλος επικοινωνίας πολλών πολιτικών προσώπων και οργανισμών.

Subtitle: 
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-351-756-9
Book pages: 
268
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο