Product

Πολιτική και συγκρότηση κράτους στο ελληνικό βασίλειο 1833-1843

Product

Πολιτική και φιλία

Πολιτική και συνταγματική ιστορία της Ελλάδας 1821-1941

Κωδικός:
70394
Description: 

Σ’ αυτό το βιβλίο ο Γιώργος Αναστασιάδης, καθηγητής της Πολιτικής Ιστορίας στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καταξιωμένος συγγραφέας, καταγράφει και αξιολογεί τεκμηριωμένα και με προσιτή γραφή τις πιο βασικές εξελίξεις και καμπές και τα πιο σημαντικά πολιτικά και συνταγματικά κείμενα που σφραγίζουν τη διαδρομή της Πολιτικής και Συνταγματικής Ιστορίας μας: από τα Συντάγματα της Εθνεγερσίας, την απόλυτη και τη συνταγματική μοναρχία, την καθιέρωση της δημοκρατικής αρχής με το Σύνταγμα του 1864 και την πρωτοποριακή θέσπιση της καθολικής ψηφοφορίας, την εισαγωγή

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Σ’ αυτό το βιβλίο ο Γιώργος Αναστασιάδης, καθηγητής της Πολιτικής Ιστορίας στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καταξιωμένος συγγραφέας, καταγράφει και αξιολογεί τεκμηριωμένα και με προσιτή γραφή τις πιο βασικές εξελίξεις και καμπές και τα πιο σημαντικά πολιτικά και συνταγματικά κείμενα που σφραγίζουν τη διαδρομή της Πολιτικής και Συνταγματικής Ιστορίας μας: από τα Συντάγματα της Εθνεγερσίας, την απόλυτη και τη συνταγματική μοναρχία, την καθιέρωση της δημοκρατικής αρχής με το Σύνταγμα του 1864 και την πρωτοποριακή θέσπιση της καθολικής ψηφοφορίας, την εισαγωγή του κοινοβουλευτικού συστήματος (1875) και τη συνταγματική κατοχύρωση του Κράτους Δικαίου (1911) ως τον Εθνικό Διχασμό και την κρίση των κοινοβουλευτικών θεσμών, την αβασίλευτη Δημοκρατία και τη δικτατορία της « 4ης Αυγούστου» (1936-1941). Προσφέρει έτσι στους αναγνώστες τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη γνωστή-άγνωστη Ιστορία μας και να καλλιεργήσουν μια κριτική πολιτική σκέψη, βασισμένη σε μια αναζωογονημένη και συγκροτημένη ιστορική μνήμη.
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-301-588-1
Book pages: 
291
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Ολ. Αναστασιάδης γεννήθηκε το 1944 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάσκει Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία της Ελλάδας. Στο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο, στα άρθρα του σε περιοδικά και εφημερίδες και στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του ξεχωριστή θέση κατέχουν τα θέματα και οι πηγές της νεότερης ιστορίας και της "μικροϊστορίας" της πόλης και η διαρκής ανίχνευση και αξιοποίηση του ιστορικού υλικού που περιέχουν οι παλιές εφημερίδες και η λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης.

Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-301-588-1
Book pages: 
291
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο