Product

Πολιτισμού άποψη

Product

Πολιτιστικά και μουσειολογικά σύμμεικτα

Πολιτιστικά και άλλα

Κωδικός:
93927
Manufacturer: 
Description: 

Ό,τι έχω γράψει τελευταία, εισηγήσεις συνεδρίων, βιβλιοπαρουσιάσεις και βιβλιοκριτικές, άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά, ήταν ατάκτως ερριμμένα και χαμένα στη βιβλιοθήκη μου.
Όταν κάποια στιγμή άρχισα να τα συγκεντρώνω, διαπίστωσα πως μερικά είχαν μια κάποια αντοχή στο χρόνο.
Έκανα το ξεδιάλεγμα και με την παρότρυνση του παλιού μου μαθητή και τώρα φίλου μου Κώστα Παπαδόπουλου, διευθυντή του "Ταξιδευτή", αποφάσισα να τα εκδώσω, για τους συνήθεις λόγους που παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις.

22,42 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ό,τι έχω γράψει τελευταία, εισηγήσεις συνεδρίων, βιβλιοπαρουσιάσεις και βιβλιοκριτικές, άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά, ήταν ατάκτως ερριμμένα και χαμένα στη βιβλιοθήκη μου. Όταν κάποια στιγμή άρχισα να τα συγκεντρώνω, διαπίστωσα πως μερικά είχαν μια κάποια αντοχή στο χρόνο. Έκανα το ξεδιάλεγμα και με την παρότρυνση του παλιού μου μαθητή και τώρα φίλου μου Κώστα Παπαδόπουλου, διευθυντή του "Ταξιδευτή", αποφάσισα να τα εκδώσω, για τους συνήθεις λόγους που παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις. Με προβλημάτισε το αν θα έπρεπε να βάλω τα κείμενα σε χρονολογική σειρά ή αν θα ήταν καλύτερα να τα ομαδοποιήσω, με τη σχετικότητα φυσικά που αυτό μπορούσε να γίνει. Προτίμησα τη δεύτερη λύση και κατέληξα σε τρεις ομάδες. Στην πρώτη περιλαμβάνονται τα πολιτιστικά, στη δεύτερη τα βιβλιοκριτικά και στην τρίτη τα ποικίλου περιεχομένου με γενικό τίτλο "Και άλλα". Τα κείμενα της κάθε ομάδας μπαίνουν σε χρονολογική σειρά. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8365-22-8
Book pages: 
208
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Λαοκράτης Βάσσης γεννήθηκε στο Ριζοβούνι Πρεβέζης το Μάρτιο του 1945. Είναι δάσκαλος (πτυχιούχος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων) και νεοελληνιστής φιλόλογος (πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων). Είναι πρόεδρος της Εταιρείας Παιδείας και Πολιτισμού "Εντελέχεια". Είναι επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Φίλων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης "Θεόδωρος Παπαγιάννης". Διετέλεσε μέλος του Ε.Σ.Ρ. (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) και Διευθυντής Σπουδών των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα (Βάρη Αττικής). Άρθρα και βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά, όπως "Αυγή", "Ελευθεροτυπία", "Καθημερινή", "Αντί", "Άρδην", "Το Παρόν". Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις του σε ημερίδες και συνέδρια για θέματα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και σύγχρονου γενικότερα προβληματισμού.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8365-22-8
Book pages: 
208
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο