Product

Πρακτικός οδηγός πρόσθετων στοιχείων

Product

Πρακτικός οδηγός ταξιδιωτικής φωτογραφίας

Πρακτικός οδηγός στην επιστημονική έρευνα

Κωδικός:
98969
Description: 

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει θέματα πρακτικής φύσεως σε όλο το φάσμα των μεταπτυχιακών σπουδών, από την αναζήτηση και φοίτηση σε ένα πρόγραμμα ή την εκπόνηση μιας διατριβής μέχρι την ολοκλήρωσή τους, καθώς και την αξιοποίηση των σχετικών τίτλων.
Πρόκειται για ένα πολύτιμο βοήθημα, όχι μόνο για φοιτητές και πτυχιούχους που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές, αλλά και για ερευνητές. Καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην υπάρχουσα βιβλιογραφία σχετικά με τη μεθοδολογία έρευνας, σε θέματα πρακτικής φύσεως, τόσο σε καθαρά επιστημονικό πεδίο όσο και σε λειτουργικό.

9,90 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει θέματα πρακτικής φύσεως σε όλο το φάσμα των μεταπτυχιακών σπουδών, από την αναζήτηση και φοίτηση σε ένα πρόγραμμα ή την εκπόνηση μιας διατριβής μέχρι την ολοκλήρωσή τους, καθώς και την αξιοποίηση των σχετικών τίτλων. Πρόκειται για ένα πολύτιμο βοήθημα, όχι μόνο για φοιτητές και πτυχιούχους που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές, αλλά και για ερευνητές. Καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην υπάρχουσα βιβλιογραφία σχετικά με τη μεθοδολογία έρευνας, σε θέματα πρακτικής φύσεως, τόσο σε καθαρά επιστημονικό πεδίο όσο και σε λειτουργικό. Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος εξετάζονται λεπτομερώς θέματα μεθοδολογίας για την επιτυχή ολοκλήρωση μεταπτυχιακών σπουδών: - Προϋποθέσεις για την παρακολούθηση ενός μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών ή την εκπόνηση μιας διδακτορικής διατριβής - Υλοποίηση των μεταπτυχιακών σπουδών. - Τελική φάση των σπουδών και συγγραφή του ερευνητικού έργου - Εξέταση ειδικών περιπτώσεων και αξιοποίηση του επιστημονικού αποτελέσματος. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται διάφορα πρακτικά θέματα. Πιο συγκεκριμένα: - Σύνταξη αίτησης και βιογραφικού σημειώματος - Σύνταξη συνοπτικού σημειώματος προσόντων - Υποδείγματα βεβαιώσεων, εισηγητικών εκθέσεων, αναφορών συνοπτικής δομής ερευνητικού κειμένου, κ.λ.π. - Υποδείγματα ενημερωτικού σημειώματος, υποστήριξης και ξενόγλωσσων επιστολών προς εκδοτικούς οίκους περιοδικών για δημοσιεύσεις ερευνητικού έργου. Τέλος παρατίθεται σχετική Βιβλιογραφία, καθώς και Παράρτημα με χρήσιμες ηλεκτρονικές διευθύνσεις και άλλες πληροφορίες σχετικά με βιβλιοθήκες και ελληνικά/ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Subtitle: 
Για μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-209-862-7
Book pages: 
144
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Αγγελική Μητρογιαννοπούλου είναι μαθηματικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 1981 και Σχολική Σύμβουλος από το 2007. Την περίοδο 1996-2000 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ως υπότροφος του ΙΚΥ. Συγκεκριμένα, το διάστημα 1996-98 παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Θεωρία και Πράξη της Διδασκαλίας και της Αξιολόγησης" του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2001 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του ιδίου Τμήματος στον Τομέα Παιδαγωγικής. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Ευκλείδης Α'" (εκδ. ΕΜΕ, 1997-2007) και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά της ΕΜΕ, ενώ είναι επιστημονικός συνεργάτης στο περιοδικό "Ευκλείδης Γ'" (εκδ. ΕΜΕ) από το 2007. Επίσης, συμμετείχε με εισηγήσεις της σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Είναι επιμορφώτρια σε ΠΕΚ και επιμορφώτρια Β' επιπέδου για την αξιοποίηση της Νέας Τεχνολογίας στη διδακτική διαδικασία των Μαθηματικών, καθώς επίσης και για την αξιοποίηση των διαδραστικών συστημάτων (πινάκων) στην τάξη. Επιπλέον, είναι συγγραφέας των βιβλίων "Τα Μαθηματικά στη Μέση Γενική Εκπαίδευση το Β' μισό του 20ού αιώνα" (εκδ. Έλλην), "Πραγματικές διδασκαλίες Μαθηματικών με τη Βοήθεια Η/Υ για το Γυμνάσιο" (βιβλίο καθηγητή και βιβλίο μαθητή, εκδ. Κλειδάριθμος) και "Πρακτικός οδηγός στην επιστημονική έρευνα για μεταπτυχιακούς φοιτητές & υποψήφιους διδάκτορες (εκδ. Κλειδάριθμος).

Subtitle: 
Για μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-209-862-7
Book pages: 
144
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο