Product

Πρωινή πτήση στην άβυσσο της Εκάτης

Product

Πρωινό από... ζάχαρη

Πρωινή ψιχάλα

Κωδικός:
133385
Manufacturer: 
Description: 

Με τις 46 ποιητικές συνθέσεις του ο δημιουργός φέρνει ένα κύμα εικόνων και συναισθημάτων που παρασύρει τον αναγνώστη και τον ρίχνει σε ονειροπολήσεις θαλασσινές, ανοιξιάτικες, ερωτικές, ευχάριστες ή ακόμη (σε λίγες περιπτώσεις) και σε μελαγχολικές. Απόλυτα σύγχρονος, όσο και διαχρονικός, ο ποιητικός λόγος του Κωνσταντίνου Σ. Γνήσιου αποκαλύπτει έναν επαγγελματία της αυθεντικής έμπνευσης που ξέρει να σμιλεύει το στίχο του.

Η παραστατική πρώτη «Θαλασσινή Εικόνα» (καθώς υπάρχει και δεύτερη ομότιτλη σύνθεση) μας προσφέρει ένα μικρό δείγμα της ποιητικής γραφής του καλλιτέχνη:

9,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με τις 46 ποιητικές συνθέσεις του ο δημιουργός φέρνει ένα κύμα εικόνων και συναισθημάτων που παρασύρει τον αναγνώστη και τον ρίχνει σε ονειροπολήσεις θαλασσινές, ανοιξιάτικες, ερωτικές, ευχάριστες ή ακόμη (σε λίγες περιπτώσεις) και σε μελαγχολικές. Απόλυτα σύγχρονος, όσο και διαχρονικός, ο ποιητικός λόγος του Κωνσταντίνου Σ. Γνήσιου αποκαλύπτει έναν επαγγελματία της αυθεντικής έμπνευσης που ξέρει να σμιλεύει το στίχο του. Η παραστατική πρώτη «Θαλασσινή Εικόνα» (καθώς υπάρχει και δεύτερη ομότιτλη σύνθεση) μας προσφέρει ένα μικρό δείγμα της ποιητικής γραφής του καλλιτέχνη: ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ Ξερή και στείρα γη σκαμμένη ήλιο και αλμύρα ποτισμένη τον Αύγουστο ανθίζεις, τα μάτια μου για πάντα δένεις μες το κορμί σου με ζεσταίνεις και ουρανό μυρίζεις. Ζητώ ανάσες στο μελτέμι και μες στου χρόνου την ανέμη κρυφά θα ψιθυρίσω, δυο λόγια που ’χουν για συγνώμη ένα μου δάκρυ που ακόμη δε θέλεις να σκουπίσω. Στιγμή βαμμένη με Αιγαίο κάνει τα βράδια μου να κλαίω σαν στίχος πονεμένος, χωρίς να θέλω νιώθω κρύο δίχως ελπίδα μόνος δύω σαν ήλιος ματωμένος. Τα ποιήματα της συλλογής συνοδεύονται από 19 σκίτσα που φιλοτέχνησε και παραχώρησε ευγενικά ο Σταυρός Γ. Καλαμαράς.
Subtitle: 
Ποίηση
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-426-509-1
Book pages: 
76
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Σ. Γνήσιος γεννήθηκε τον Απρίλη του '68 στην Κυψέλη. Τελείωσε το 39ο Γυμνάσιο και Λύκειο Κυψέλης. Ακολούθησε σπουδές βιομηχανικού σχεδιασμού στην ΑΚΤΟ. Από το 1989 δραστηριοποιείται στο χώρο του επίπλου και της ξύλινης κατασκευής. Με την ποίηση ασχολείται τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια.

Subtitle: 
Ποίηση
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-426-509-1
Book pages: 
76
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο