Product

Πρόληψη, διάγνωση, αντιμετώπιση των διαταραχών της επικοινωνίας και εκπαίδευση του λογοπεδικού

Product

Προλογίζοντας έναν αιώνα

Πρόληψη: Πόνοι στη μέση

Κωδικός:
141723
Description: 

Το βιβλίο ενημερώνει όλες τις ηλικίες σχετικά με τα προβλήματα της πλάτης. Περιγράφει μεταξύ άλλων, το σωστό κάθισμα, τη σωστή ανύψωση ενός βάρους και προτείνει τη λειτουργική επανεκπαίδευση του ανθρώπινου σώματος.

Απευθύνεται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπου βρίσκεται η λύση του προβλήματος. Αναλύει σχέδια εργασίας με παράδειγμα την πρόληψη των πόνων στη μέση. Υπάρχουν 400 φωτογραφίες που δείχνουν ασκήσεις πρόληψης, χαλάρωσης και ενδυνάμωσης.

48,96 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο ενημερώνει όλες τις ηλικίες σχετικά με τα προβλήματα της πλάτης. Περιγράφει μεταξύ άλλων, το σωστό κάθισμα, τη σωστή ανύψωση ενός βάρους και προτείνει τη λειτουργική επανεκπαίδευση του ανθρώπινου σώματος. Απευθύνεται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπου βρίσκεται η λύση του προβλήματος. Αναλύει σχέδια εργασίας με παράδειγμα την πρόληψη των πόνων στη μέση. Υπάρχουν 400 φωτογραφίες που δείχνουν ασκήσεις πρόληψης, χαλάρωσης και ενδυνάμωσης. Επιπλέον, περιέχει ειδικά δοκιμασμένα προγράμματα ενδυνάμωσης που ενισχύουν και θωρακίζουν τη σπονδυλική στήλη. Ασκήσεις για τη θάλασσα. Θεραπευτικό πρόγραμμα με μπαλόνια. Στο βιβλίο με τα DVD συμμετέχουν και δυο συνεργάτες. Ο oρθοπαιδικός /χειρουργός κ. Γεώργιος Γκουδέλης και η ειδικευμένη φυσικοθεραπεύτρια κ. Σοφία Παπαστεργίου οι οποίοι προσεγγίζουν το θέμα από την επιστημονική του πλευρά. Τέλος περιγράφονται οι πρώτες βοήθειες για τους πόνους στη μέση.
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-8183-74-Χ
Book pages: 
240
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θεόδωρος Λευθερούδης είναι εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής με διετείς σπουδές Αθλητιατρικής και Παιδαγωγικών επιστημών του Πανεπιστημίου Φρανκφούρτης, Συγγραφέας, Επιμορφωτής. Έχει τρεις ειδικότητες: ποδοσφαίρου, ενόργανης και πετοσφαίρισης. Έλαβε τον Ακαδημαϊκό τίτλο του Magister Artium. Εργάστηκε σε γερμανικούς Αθλητικούς Συλλόγους ως καθηγητής-προπονητής. Κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος του προπονητή ποδοσφαίρου Α΄ κατηγορίας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας. Το 1987 δημοσίευσε το 1ο του βιβλίο με τίτλο: "Ανάλυση και καθοδήγηση κινητικής δύναμης κατηγορίας νέων αθλητών καλλιτεχνικής γυμναστικής (ενόργανης) υψηλού επιπέδου". Από το 1989 παρακολούθησε και συμμετείχε σε 34 επιμορφωτικά σεμινάρια (και εφαρμοσμένα φροντιστήρια τραυματολογίας) σε Ελλάδα και Γερμανία. Εργάστηκε σε αθλητικούς συλλόγους, όπου συνδιοργάνωσε και συμμετείχε σε διεθνή παιδικά τουρνουά ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, στη Γερμανία, καθώς και στη Σουηδία, όπου κατέλαβε τη 12η θέση από 132 ομάδες. Ίδρυσε τμήματα ορθοσωμίας γυναικών και αντρών με στόχο την πρόληψη στους πόνους της μέσης. Έγραψε και δημοσίευσε άρθρα στον τοπικό Τύπο και το παιδαγωγικό περιοδικό "Σύγχρονο Σχολείο" πανελλήνιας εμβέλειας. Το 1998 έγραψε εγχειρίδιο με τον τίτλο "Πρότυπος πολυετής προγραμματισμός και εφαρμογή κινητικής υποδομής από τη γέννηση του παιδιού μέχρι το 14ο έτος της ηλικίας" (με παραδειγματική κατεύθυνση το ποδόσφαιρο).
Έλαβε το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου II "αρίστη γνώση" της γερμανικής.
Δημοσίευσε το 2ο βιβλίο του με θέμα: "Ημερήσια μαθήματα Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο". Το βιβλίο διακρίθηκε από επιστημονική επάρκεια και αρτιότητα, διότι εντάχτηκε στο πρόγραμμα διδασκαλίας του Παιδαγωγικού Τμήματος της Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Με την ιδιότητα του επιμορφωτή συνεργάστηκε με έξι Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής. Έχει κάνει εισηγήσεις (θεωρία και υποδειγματικές διδασκαλίες) διάρκειας 70 ωρών. Η συνολική αναγνωρίσιμη υπηρεσία στην Εκπαίδευση είναι 16 χρόνια.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-8183-74-Χ
Book pages: 
240
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο