Product

Πρόσκληση στην προσωποκεντρική προσέγγιση

Product

Προσκλητήριο ψυχών

Πρόσκληση στο εργαστήρι του συγγραφέα

Κωδικός:
27686
Description: 

"Με γοήτευε πάντα ο μύθος των αρχαίων Ελλήνων για την καταγωγή του αλφαβήτου. Ο Κάδμος, λέει, φύτεψε δόντια δράκοντα στη γη απ' όπου φύτρωσαν τα γράμματα. Τίποτε δε θα μπορούσε ν' αναπαραστήσει καλύτερα την αρχή αυτής της μεγάλης περιπέτειας της ανθρωπότητας: της γραφής".

Μια πρόσκληση στο εργαστήρι του συγγραφέα, όπου όλοι θα θέλανε να τον ακούσουν ν' αποκαλύπτει το μυστικό της αλχημείας του. Όλοι έχουν το δικαίωμα να μάθουν, γιατί "αυτό που εκείνος επινοεί με τη μούσα του αφορά τον καθένα".

9,44 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Με γοήτευε πάντα ο μύθος των αρχαίων Ελλήνων για την καταγωγή του αλφαβήτου. Ο Κάδμος, λέει, φύτεψε δόντια δράκοντα στη γη απ' όπου φύτρωσαν τα γράμματα. Τίποτε δε θα μπορούσε ν' αναπαραστήσει καλύτερα την αρχή αυτής της μεγάλης περιπέτειας της ανθρωπότητας: της γραφής". Μια πρόσκληση στο εργαστήρι του συγγραφέα, όπου όλοι θα θέλανε να τον ακούσουν ν' αποκαλύπτει το μυστικό της αλχημείας του. Όλοι έχουν το δικαίωμα να μάθουν, γιατί "αυτό που εκείνος επινοεί με τη μούσα του αφορά τον καθένα". Προσχέδια από διηγήματα, από μυθιστορήματα, τίτλοι έργων που δεν έχουν γραφτεί, αποσπασματικές κριτικές, σκέψεις και αναμνήσεις, προσωπικότητες που τον σημάδεψαν, το κρυφτούλι ανάμεσα στο συγγραφέα και το δικτατορικό καθεστώς, τα όνειρα και οι εφιάλτες που γίνηκαν λογοτεχνία. Μια λογοτεχνική εξομολόγηση που γράφτηκε στα Τίρανα το 1990 μέσα στη δικτατορία. Κι αν δεν έχουν όλα αποκαλυφθεί είναι "γιατί ο συγγραφέας δεν παραβίασε τη συμφωνία με τη μούσα του, ούτε αποκάλυψε τα βαθύτερα μυστικά που μοιραζόταν μαζί της..."
Publications Date: 
1994
Book ISBN: 
960-7058-29-1
Book pages: 
233
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Ισμαήλ Κανταρέ, ο επιφανέστερος σύγχρονος Αλβανός συγγραφέας, γεννήθηκε στο Αργυρόκαστρο το 1936. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου των Τιράνων και στο Ινστιτούτο Λογοτεχνίας "Γκόρκι" στη Μόσχα. Έχει γράψει ποιήματα, δοκίμια, αλλά κυρίως μυθιστορήματα. Υπήρξε ο πρώτος Αλβανός συγγραφέας που έγινε πλατιά γνωστός διεθνώς (μεταφράστηκε σε περισσότερες από δεκαπέντε γλώσσες) ως πεζογράφος άξιος των μεγαλύτερων λογοτεχνικών βραβείων. Τα τελευταία χρόνια είναι υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ. Η ανάγνωση των έργων του Κανταρέ αφήνει αίσθηση ανάλογη με την ανάγνωση ενός μεγάλου κατακυρωμένου "κλασικού". Τα κυριότερα μυθιστορήματά του είναι: "Το γεφύρι με τις τρεις καμάρες", "Το λυκόφως των θεών της στέπας", "Το χρονικό της πέτρινης πόλης", "Τα ταμπούρλα της βροχής", "Το κονσέρτο", "Το τέρας", "Η πυραμίδα", "Ο στρατηγός της στρατιάς των νεκρών", "Ποιος έφερε την Ντορουντίν", "Spiritus", "Φεγγαρόφωτο", "Ο αετός", "Η εκκλησία της Αγίας Σοφίας και άλλες ιστορίες", "Φάκελλος Ο", "Τρία τραγούδια πένθιμα για το Κοσυφοπέδιο". Επίσης τα δοκίμια: "Αισχύλος ο μεγάλος αδικημένος", "Πρόσκληση στο εργαστήρι του συγγραφέα". Το 2005 τιμήθηκε με το βραβείο Man Booker International για το σύνολο του έργου του, και το 2009 με το ισπανόφωνο Νόμπελ, Premio Principe de Asturias de las Letras, ενώ την ίδια χρονιά έλαβε και το βραβείο Balkanika για το μυθιστόρημά του που μεταφράστηκε στα γαλλικά με τίτλο "L’ Entravee: requiem pour Linda B." ("Η αποκλεισμένη: ρέκβιεμ για τη Λίντα Μπ.").

Publications Date: 
1994
Book ISBN: 
960-7058-29-1
Book pages: 
233
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο