Product

Πρόσωπα και τόποι

Product

Πρόσωπα και χώρος

Πρόσωπα και τόποι της ιστορίας και της λογοτεχνίας

Κωδικός:
100788
Description: 

Οι μελέτες που περιέχονται στον παρόντα τόμο αποτελούν τη συγκομιδή της ενασχόλησής μου, στα τελευταία δέκα χρόνια, τόσο με τη γοητευτική εποχή του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, όσο και με τις ιστορικές και πνευματικές "περιπέτειες" της γενέτειράς μου πόλης, της Θεσσαλονίκης.

11,70 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι μελέτες που περιέχονται στον παρόντα τόμο αποτελούν τη συγκομιδή της ενασχόλησής μου, στα τελευταία δέκα χρόνια, τόσο με τη γοητευτική εποχή του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, όσο και με τις ιστορικές και πνευματικές "περιπέτειες" της γενέτειράς μου πόλης, της Θεσσαλονίκης. Στα χρόνια του Διαφωτισμού συντελέσθηκαν καθοριστικές αλλαγές στον τομέα της νεοελληνικής σκέψης και ο απόηχος των αλλαγών αυτών σε φιλολογικά θέματα προσέλκυσε το ενδιαφέρον μου. Η Θεσσαλονίκη και γενικότερα ο μακεδονικός χώρος, ιδίως στο πλαίσιο της λογοτεχνικής παραγωγής, δεν έπαυσαν να αποτελούν πεδίο των επιστημονικών μου αναζητήσεων. [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Subtitle: 
Από τον Ρήγα Βελεστινλή στον Νίκο Γ. Πεντζίκη: Μια περιδιάβαση
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-12-1436-4
Book pages: 
280
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αντώνης Δ. Σατραζάνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Ελληνική Φιλολογία. Συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία με μεταπτυχιακές σπουδές στο Universite de la Sorbonne Paris III και στο Universite de la Sorbonne Paris IV, απ' όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Έχει εργαστεί ως επίκουρος καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθύνει το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε με θέματα νεοελληνικής φιλολογίας και ιστορίας, σε τομείς που αφορούν το νεοελληνικό διαφωτισμό, αλλά και τη νεότερη εποχή. Έχουν εκδοθεί μελέτες και βιβλία του.

Subtitle: 
Από τον Ρήγα Βελεστινλή στον Νίκο Γ. Πεντζίκη: Μια περιδιάβαση
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-12-1436-4
Book pages: 
280
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο