Product

Πτήση, η κατάκτηση των ουρανών

Product

Πτυχές

Πτολεμαίος ο Λάγου

Κωδικός:
88615
Manufacturer: 
Description: 

Ιστορική αναφορά στην περίοδο της Ελληνιστικής Αιγύπτου και στην δυναστεία των Λαγιδών, ξεκινώντας από το 323 π.Χ. με το θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου, την ίδρυση της δυναστείας από τον Πτολεμαίο τον Λάγου και φθάνοντας στο τέλος της δυναστείας με την αυτοκτονία της Κλεοπάτρας το 30 π.Χ. και την κατάκτηση της Αιγύπτου από τους Ρωμαίους.
Είναι η πρώτη αναφορά στην ελληνική βιβλιογραφία γι' αυτή την περίοδο και από τα ελάχιστα έργα στην παγκόσμια βιβλιογραφία που αναφέρονται αποκλειστικά στην δυναστεία των Πτολεμαίων.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ιστορική αναφορά στην περίοδο της Ελληνιστικής Αιγύπτου και στην δυναστεία των Λαγιδών, ξεκινώντας από το 323 π.Χ. με το θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου, την ίδρυση της δυναστείας από τον Πτολεμαίο τον Λάγου και φθάνοντας στο τέλος της δυναστείας με την αυτοκτονία της Κλεοπάτρας το 30 π.Χ. και την κατάκτηση της Αιγύπτου από τους Ρωμαίους. Είναι η πρώτη αναφορά στην ελληνική βιβλιογραφία γι' αυτή την περίοδο και από τα ελάχιστα έργα στην παγκόσμια βιβλιογραφία που αναφέρονται αποκλειστικά στην δυναστεία των Πτολεμαίων.
Subtitle: 
Δυναστεία Πτολεμαίων
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-87648-1-5
Book pages: 
236
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Ματακούδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Μαθήτευσε στην Αμπέτειο Σχολή του Καΐρου και μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών φοίτησε στην Φαρμακευτική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως φοίτησε σε σχολή πιλότων στο Τέξας των ΗΠΑ όπου απέκτησε το επαγγελματικό πτυχίο πιλότων αεροσκαφών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Οξφόρδη αποκτώντας το αγγλικό επαγγελματικό πτυχίο πιλότου.
Εργάσθηκε ως κυβερνήτης αεροσκαφών στην Ολυμπιακή Αεροπορία επί 30 έτη. Διετέλεσε εκπαιδευτής και ελεγκτής πτήσεων της Ο.Α. και της Υ.Π.Α. (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας).
Κατείχε διοικητικές θέσεις στην Ο. Α., όπως αρχιχειριστής αεροσκαφών Boeing 727, αρχιχειριστής αεροσκαφών Airbus 300 και διευθυντής τομέως εκπαίδευσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
Ομιλεί 4 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Αραβικά) και έχει κάνει πολλά ταξίδια σε χώρες του εξωτερικού. Έχει δημοσιεύσει άρθρα του στα περιοδικά "Ιερά Έλλας", "Απολλώνιο φως" και "Ελληνική αγωγή". Το πρώτο του βιβλίο έχει τίτλο: "Πτολεμαίος ο Λαγού: Δυναστεία Πτολεμαίων".

Subtitle: 
Δυναστεία Πτολεμαίων
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-87648-1-5
Book pages: 
236
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο