Product

Πυθαγόρας

Product

Πυθαγόρας και Θεανώ

Πυθαγόρας

Κωδικός:
113052
Manufacturer: 
Description: 

Ο Πυθαγόρας πράγματι είχε στην ιστορία της ανθρώπινης σκέψης μοναδική επίδραση, που οφειλόταν ταυτόχρονα τόσο στον εξαιρετικό πλούτο της μόρφωσης του όσο και στο πρωτότυπο σύστημα του, που τον επέβαλε σε όλους τους συγχρόνους του. Διότι ο Πυθαγόρας υπήρξε ανώτερος από έναν ιδρυτή σχολής, υπήρξε ο δημιουργός ενός έξοχου συστήματος φιλοσοφίας, υπήρξε ουσιαστικά ένα καθολικό πνεύμα, πανεπιστήμονας με απέραντη σύνθεση όλων των γνώσεων της εποχής του και με εκπληκτικά απαστράπτουσα προτεραιότητα στις σημερινές ανακαλύψεις της ανθρωπότητας.

17,25 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Πυθαγόρας πράγματι είχε στην ιστορία της ανθρώπινης σκέψης μοναδική επίδραση, που οφειλόταν ταυτόχρονα τόσο στον εξαιρετικό πλούτο της μόρφωσης του όσο και στο πρωτότυπο σύστημα του, που τον επέβαλε σε όλους τους συγχρόνους του. Διότι ο Πυθαγόρας υπήρξε ανώτερος από έναν ιδρυτή σχολής, υπήρξε ο δημιουργός ενός έξοχου συστήματος φιλοσοφίας, υπήρξε ουσιαστικά ένα καθολικό πνεύμα, πανεπιστήμονας με απέραντη σύνθεση όλων των γνώσεων της εποχής του και με εκπληκτικά απαστράπτουσα προτεραιότητα στις σημερινές ανακαλύψεις της ανθρωπότητας. Ας ανοίξουμε το βιβλίο αυτό, ας ακούσουμε να μιλά η μεγάλη εκείνη φωνή που δεν έσβησε ποτέ. Ας αντιληφθούμε την πολύτιμη εκείνη αντανάκλαση της αγνότερης σοφίας και μέσα στο λαμπρό φως του Απόλλωνα ας ευχαριστήσουμε τον συγγραφέα για την ένθερμη προσφορά του και τη δοξολογία προς τον μεγαλύτερο και αιώνιο Διδάσκαλο της ανθρωπότητας. (Jean Mallinger)
Subtitle: 
Ο διδάσκαλος των αιώνων
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-382-724-Χ
Book pages: 
453
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γεώργιος Θ. Σακελλαρίου γεννήθηκε στη Δίβριτσα της Γορτυνίας το 1888. Σπούδασε φιλολογία και φιλοσοφία στην Αθήνα, τη Γενεύη, το Πρίνστον και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Ζαν-Ζακ Ρουσσώ.
Διατέλεσε καθηγητής Μέσης Εκπαιδεύσεως (1906-1917), επιμελητής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1923-1927), τακτικός καθηγητής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1927-1941), τακτικός καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1941-1958).
Πήρε μέρος σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, δίδαξε σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και ήταν μέλος Ακαδημιών και επιστημονικών σωματείων.
Υπήρξε από τους κύριους οργανωτές της σπουδής της Ψυχολογίας στην Ελλάδα, ιδρυτής επιστημονικών εργαστηρίων στα πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ενώ άφησε πλούσιο συγγραφικό έργο.
Απεβίωσε στην Αθήνα το 1964.

Subtitle: 
Ο διδάσκαλος των αιώνων
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-382-724-Χ
Book pages: 
453
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο