Product

Πυρηνική ενέργεια και παγκόσμια ευθύνη

Product

Πυρηνική ιατρική

Πυρηνική εποχή και αδογµάτιστο κράτος

Κωδικός:
94977
Description: 

Πρόκειται για σύνθετη εργασία µε αξιόλογη προϊστορία, διότι έχει σταδιοδροµήσει εκδοτικώς στις Ηνωµένες Πολιτείες µε τη µορφή δυο ανεξάρτητων βιβλίων στα αγγλικά, από τον γνωστό εκδοτικό οίκο της Ν. Υόρκης, του Λος Άντζελες και του Σικάγο "Nantage Press". Το πρώτο βιβλίο, µε τίτλο "The Adogmatic State - A conception", κυκλοφόρησε το 1989 και εξαντλήθηκε σε µικρό χρονικό διάστηµα και το δεύτερο, µε τίτλο "Nuclear Age Thinking" το 1990, που επίσης είχε εντυπωσιακή υποδοχή στις Ηνωµένες Πολιτείες.

20,39 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πρόκειται για σύνθετη εργασία µε αξιόλογη προϊστορία, διότι έχει σταδιοδροµήσει εκδοτικώς στις Ηνωµένες Πολιτείες µε τη µορφή δυο ανεξάρτητων βιβλίων στα αγγλικά, από τον γνωστό εκδοτικό οίκο της Ν. Υόρκης, του Λος Άντζελες και του Σικάγο "Nantage Press". Το πρώτο βιβλίο, µε τίτλο "The Adogmatic State - A conception", κυκλοφόρησε το 1989 και εξαντλήθηκε σε µικρό χρονικό διάστηµα και το δεύτερο, µε τίτλο "Nuclear Age Thinking" το 1990, που επίσης είχε εντυπωσιακή υποδοχή στις Ηνωµένες Πολιτείες. Αυτό το βιβλίο αφιερώνεται στη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν, πολεμώντας καλόπιστα υπέρ ή κατά οποιουδήποτε δογματισμού. Επίσης σ' αυτούς τους αθώους που βασανίστηκαν και προτίμησαν να χάσουν τη ζωή τους παρά την αξιοπρέπειά τους. Σ' αυτούς που η φωνή της συνείδησής τους απογόρευσε την υιοθέτηση ενός δογματισμού στο οποίο δεν πίστευαν, όταν τουλάχιστον το τότε κατεστημένο θεωρούσε αμάρτημα το να μην πιστεύεις σε κάποιο συγκεκριμένο δόγμα της εποχής. Αν πάντα αληθεύει ότι επέρχονται αλλαγές μέσα στις ανθρώπινες κοινωνίες, είτε βαθμιαία είτε απότομα με επαναστάσεις, αυτό γίνεται ιδιαίτερα εμφνανές στην εποχή μας. Αυτές οι αλλαγές είναι αποτέλεσμα ποικίλων αιτιών αλλά μόνον ένα απ' αυτά, υπό το γεινικό όρο "δογματισμός", είναι το αντικείμενο διαπραγμάτευσης αυτού του βιβλίου.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8461-45-6
Book pages: 
310
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Πειραιάς
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Απόστολος Ν. Δεπάστας γεννήθηκε στη Σίφνο και σπούδασε πολιτικές επιστήμες, οικονομικά και νομικά. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου υπηρέτησε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και συμμετέσχε στη μυστική ναυτική αντίσταση. Τιμήθηκε από τον Αρχηγό των Συμμαχικών Δυνάμεων της Μέσης Ανατολής με δίπλωμα επί Περγαμηνής για τη συμβολή του στην απελευθέρωση της Ευρώπης και αναγνωρίστηκε με αναμνηστικό μετάλλιο από την Ελληνική Κυβέρνηση ως "Μεμονωμένος Αγωνιστής" κατά των αξονικών δυνάμεων. Μεταξύ 1950-1955 εργάστηκε σαν οικονομολόγος στην "Οργάνωση Ευρωπαϊκής Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης". Από το 1956-1982 οργάνωσε μια από τις σημαντικότερες ναυτιλιακές Εταιρίες Ελληνικών συμφερόντων. Υπό την ιδιότητά του ως Διαρκές μέλος της Ελληνικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου συμμετείχε σε πολλές Διεθνείς διασκέψεις. Διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς. Το 1964, με ανάθεση από την Ελληνική Κυβέρνηση, εκπόνησε μελέτη πάνω στην οποία βασίστηκε η Ναυτιλιακή Πολιτική των διαδοχικών Ελληνικών Κυβερνήσεων μέχρι σήμερα.
Δημοσίευσε δύο βιβλία στα Ελληνικά, και μελέτες και άρθρα σε ποικίλα θέματα. Ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής στις εκλογές του 1984. Για την έκδοση στην Αγγλική δύο βιβλίων του επί της πολιτικής επιστήμης, που εξέδωσε μεγάλος Εκδοτικός οίκος της Νέας Υόρκης, όπως και για τη συνολική επιστημονική και κοινωνική δραστηριότητά του κατά τη διάρκεια της ευδόκιμης σταδιοδρομίας του, ανακηρύχθηκε "Επίτιμος Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών" από το Pacific Western University U.S.A. τον Ιούνιο του 1993.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8461-45-6
Book pages: 
310
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Πειραιάς
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο