Product

Πυροπροστασία κτιρίων

Product

Πυροσβεστικά οχήματα

Πυρος(βεστικές) αποκαλύψεις

Κωδικός:
145581
Manufacturer: 
Description: 

Ο συγγραφέας αποτυπώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο όσα έζησε και γνώρισε στους κόλπους του Πυροσβεστικού Σώματος στα τριάντα έτη της υπηρεσίας του· και με ιδιαίτερη συγκίνηση και σεβασμό, αποτίει φόρο τιμής στους πραγματικούς ήρωες, εκλιπόντες συναδέλφους που έπεσαν στο καθήκον.

Στον πρόλογό του ο συγγραφέας σημειώνει:

14,40 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο συγγραφέας αποτυπώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο όσα έζησε και γνώρισε στους κόλπους του Πυροσβεστικού Σώματος στα τριάντα έτη της υπηρεσίας του· και με ιδιαίτερη συγκίνηση και σεβασμό, αποτίει φόρο τιμής στους πραγματικούς ήρωες, εκλιπόντες συναδέλφους που έπεσαν στο καθήκον. Στον πρόλογό του ο συγγραφέας σημειώνει: "Νεότατος πυροσβέστης κλήθηκα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, όπως και ολόκληρη η δύναμη της Αττικής, σε μια πολύ μεγάλη πυρκαγιά, πραγματική κόλαση, που όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα μείνει χαραγμένη βαθιά στη μνήμη μου. Τα ουρλιαχτά των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στα καταστήματα, τις στιγμές εκείνες, ακόμη αντηχούν στ' αυτιά μου. Πανικός, αλλοφροσύνη, κλάματα, τρεχαλητά, κάποιες εκρήξεις. Όλα μια πύρινη κόλαση. Κι εμείς, να προσπαθούμε να σβήσουμε τις τεράστιες φλόγες που ξεπηδούσαν από όλους τους ορόφους, και ταυτόχρονα να σώσουμε, όσες περισσότερες ανθρώπινες ζωές μπορούσαμε. Κάποτε, ύστερα από πολλές ώρες υπεράνθρωπων προσπαθειών, όλα τέλειωσαν. Τα άλλοτε φωτολουσμένα μαγαζιά κατάντησαν τώρα ένα κατάμαυρο τοπίο, πλημμυρισμένο από νερά, γεμάτο λάσπες, αντικείμενα σκόρπια παντού και πολύ, μα πάρα πολύ πόνο... "
Subtitle: 
Ιστορίες, γεγονότα και ντοκουμέντα του Πυροσβεστικού Σώματος
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-426-548-2
Book pages: 
158
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα την άνοιξη του 1957, από γονείς Αρκάδες, και μεγάλωσε στην Καλλιθέα. Εργάστηκε στο πυροσβεστικό σώμα και έχει σπουδάσει προγραμματισμό, χειρισμό Η/Υ και γαλλική γλώσσα. Υπηρέτησε και το συνδικαλιστικό κίνημα στον εργασιακό του χώρο, από το 1993-1995, ως εκλεγμένο μέλος της τότε Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και ως αντιπρόσωπος Πυροσβεστικού Σώματος στην ΑΔΕΔΥ. Από πολύ μικρός έδειξε ξεχωριστή κλίση στην καλλιτεχνία. Στη νεανική του ηλικία, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό (αθλητής στίβου Πανιωνίου και ΟΣΦΠ, ποδοσφαιριστής ερασιτεχνικών ομάδων και διαιτητής ποδοσφαίρου εθνικών κατηγοριών), τη δημοσιογραφία (υπήρξε συντάκτης της εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ") και τον κινηματογράφο (έχει συμμετάσχει και σε ταινίες, ενώ σε μία από αυτές, το "Είναι Υπερεπείγον", του σκηνοθέτη Παύλου Φιλίππου, με τον αείμνηστο Ντίνο Ηλιόπουλο και άλλους γνωστούς ηθοποιούς, βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το 1986). Παράλληλα ασχολήθηκε και με τη συγγραφή. Πολλοί στίχοι του μελοποιήθηκαν και τραγουδήθηκαν από γνωστές ερμηνεύτριες όπως η Ελίζα Μαρέλλη κ.ά. Η πρώτη του ποιητική συλλογή κυκλοφόρησε το 2006 με το συμβολικό-μεταφορικό τίτλο "Υγρές κουβέντες" και η δεύτερη "Υγρές κουβέντες 1+2" το 2007. αποκομίζοντας πολύ καλές κριτικές. Ασχολήθηκε επίσης, με την πολιτική και τα δημοτικά δρώμενα της πόλης του, λαμβάνοντας μέρος και σε δημοτικές εκλογές ως Δημοτικός Σύμβουλος.

Subtitle: 
Ιστορίες, γεγονότα και ντοκουμέντα του Πυροσβεστικού Σώματος
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-426-548-2
Book pages: 
158
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο