Product

Πόλεμοι στον κυβερνοχώρο

Product

Πόλεμος

Πόλεμοι του 21ου αιώνα

Κωδικός:
76260
Description: 

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση του πλανήτη στο ξεκίνημα τούτης της χιλιετίας; Ο Ιγνάσιο Ραμονέ αναλύει τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα (παγκοσμιοποίηση, οικουμενική ηγεμονία των ΗΠΑ), με αφορμή μερικά γεγονότα που σημάδεψαν το γύρισμα του αιώνα, από τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας ως την 11η Σεπτεμβρίου. Τροφοδοτημένοι με το εύφλεκτο υλικό καινοφανών συνθηκών (όπως η υποβάθμιση του κράτους προς όφελος ποικίλων "δικτύων") αλλά και κληροδοτημένων από παλιά προβλημάτων (όπως το "αιώνιο" μεσανατολικό ζήτημα), οι πόλεμοι του 21ου αιώνα θα έχουν καινούργια μορφή (π.χ.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση του πλανήτη στο ξεκίνημα τούτης της χιλιετίας; Ο Ιγνάσιο Ραμονέ αναλύει τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα (παγκοσμιοποίηση, οικουμενική ηγεμονία των ΗΠΑ), με αφορμή μερικά γεγονότα που σημάδεψαν το γύρισμα του αιώνα, από τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας ως την 11η Σεπτεμβρίου. Τροφοδοτημένοι με το εύφλεκτο υλικό καινοφανών συνθηκών (όπως η υποβάθμιση του κράτους προς όφελος ποικίλων "δικτύων") αλλά και κληροδοτημένων από παλιά προβλημάτων (όπως το "αιώνιο" μεσανατολικό ζήτημα), οι πόλεμοι του 21ου αιώνα θα έχουν καινούργια μορφή (π.χ. υπερτρομοκρατία, εκστρατείες τιμωρίας σε βάρος ολόκληρων χωρών, πρόκληση οικονομικής-κοινωνικής κατάρρευσης). Σε σύνδεση με τις γεωπολιτικές συγκυρίες, αλλά με συνέπειες που τις υπερβαίνουν, οι ολοένα εντεινόμενες ανισορροπίες του οικοσυστήματος και το πρόσφατο άλμα προς το άγνωστο της βιοτεχνολογίας φαίνεται να θέτουν σε κίνδυνο την ταυτότητα, ή ακόμα και την επιβίωση, της ανθρωπότητας. Σ' αυτό το ζοφερό τοπίο, όπου νέοι φόβοι πανικοβάλλουν τους ανθρώπους και νέες απειλές σφυρίζουν πάνω απ' τα κεφάλια τους, ο Ραμονέ δεν αρκείται στο μοιρολατρικό στοχασμό: υποδεικνύει το σκίρτημα της ελπίδας στα νέα κινήματα των πολιτών, τα οποία δεν μπορούμε πια να ονομάζουμε περιθωριακά.
Subtitle: 
Νέοι φόβοι και νέες απειλές
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8219-14-0
Book pages: 
235
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ιγνάσιο Ραμονέ γεννήθηκε στην Ισπανία το 1943. Πρώην διευθυντής της "Le Monde Diplomatique", διδάσκει θεωρία της επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο του Παρισιού (Denis Diderot-Paris VII). Βιβλία του:
-Le chewing-gum des yeux, 1981.
-La communication victime des marchands, 1989.
-Como nos venden la moto (με τον N. Chomsky), 1995.
-Nouveaux pouvoirs, nouveaux maitres du monde, 1996 κ.ά.

Subtitle: 
Νέοι φόβοι και νέες απειλές
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8219-14-0
Book pages: 
235
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο