Product

Σαράντα χρόνια κριτικής ελληνικού πεζού λόγου

Product

Σαράντα χρόνια τώρα

Σαράντα χρόνια στη διπλωματική αρένα

Κωδικός:
127449
Manufacturer: 
Description: 

Η διπλωματική υπηρεσία, χωρίς να είναι ο μοναδικός, είναι ο κατ' εξοχήν κλάδος της Δημόσιας Διοίκησης που μπορεί να ικανοποιήσει τις νόμιμες φιλοδοξίες των νέων οι οποίοι, αντί μιας ταχείας και κατά το δυνατόν ευκολότερης αναρρίχησης τους στα παχυλότερα στρώματα της υλιστικής κοινωνίας μας, θ' απεφάσιζαν να κάνουν σκοπό της ζωής τους την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων και την εκπροσώπηση της χώρας στο εξωτερικό. Τούτο ήταν αληθές στη δική μου και ασφαλώς στις προηγούμενες γενιές.

13,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η διπλωματική υπηρεσία, χωρίς να είναι ο μοναδικός, είναι ο κατ' εξοχήν κλάδος της Δημόσιας Διοίκησης που μπορεί να ικανοποιήσει τις νόμιμες φιλοδοξίες των νέων οι οποίοι, αντί μιας ταχείας και κατά το δυνατόν ευκολότερης αναρρίχησης τους στα παχυλότερα στρώματα της υλιστικής κοινωνίας μας, θ' απεφάσιζαν να κάνουν σκοπό της ζωής τους την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων και την εκπροσώπηση της χώρας στο εξωτερικό. Τούτο ήταν αληθές στη δική μου και ασφαλώς στις προηγούμενες γενιές. Ίσως ισχύει, εν μέρει τουλάχιστον, και για την παρούσα γενεά, αν και «η ανιδιοτέλεια και η αφοσίωση στο δημόσιο αγαθό είναι αξίες που μοιάζουν αποξενωμένες από τα χαρακτηριστικά της συγχρόνου κοινωνίας μας», γράφει ο Ρεϋμόν Αρόν.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6691-15-2
Book pages: 
205
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Στέφανος Γ. Σταθάτος είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συμπλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών των Παρισίων και στη Σχολή Οικονομικών Σπουδών στο Λονδίνο. Εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία το 1953. Ως Γραμματεύς και Σύμβουλος Πρεσβείας υπηρέτησε στο Κάιρο, στο ΝΑΤΟ, στην Ουάσινγκτον και ως Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ (Νέα Υόρκη). Το 1974 διορίζεται από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας Πρέσβης - Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην ΕΟΚ όπου υπηρετεί επί πενταετία μέχρι της επιτυχούς κατάληξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Το 1979 τοποθετείται Πρέσβης στο Παρίσι με παράλληλη διαπίστευση ως πρώτος Πρέσβης της Ελλάδας στο Βατικανό. Το 1982 αναλαμβάνει Διευθυντής Τουρκίας - Κύπρου και Πολιτικός Διευθυντής στο Υπουργείο Εξωτερικών. Το 1986 διορίζεται Πρέσβης στο Λονδίνο όπου και συνταξιοδοτείται το 1989. Διορίζεται αμέσως μετά Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ξενοφώντα Ζολώτα επί οικουμενικής κυβερνήσεως. Το 1994 του ανατίθεται η προεδρία της Επιτροπής των «12» για τη σύναψη Συμφώνου Σταθερότητας στην Ευρώπη. Το 1996 διορίζεται ειδικός αντιπρόσωπος στην Ομάδα Προβληματισμού για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Από το 1994 είναι Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής.
Στον Στέφανο Σταθάτο έχουν απονεμηθεί τιμητικές διακρίσεις από τις κυβερνήσεις Γαλλίας, Γερμανίας, Βατικανού, Γιουγκοσλαβίας, Βουλγαρίας, Αιγύπτου, Συρίας, Τυνησίας, Λιβάνου, Δανίας, Ισπανίας.
Από τις εκδόσεις "Ποταμός" εκδόθηκε το 2001 το βιβλίο του "Η εξέλιξη της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης και η στάση της Ελλάδας".

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6691-15-2
Book pages: 
205
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο