Product

Σκόρδο, μέλι και μανδραγόρας

Product

Σκόρπια 30φυλλα

Σκόρπια

Κωδικός:
50957
Manufacturer: 
Description: 

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει 58 κείμενα, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στο διάστημα μιας εικοσιπενταετίας. Τα κείμενα αυτά πραγματεύονται θέματα της νεοελληνικής γραμματείας και σχολιάζουν πρόσωπα μειζόνων αλλά και αφανών ποιητών, πεζογράφων και ελληνιστών. Το βιβλίο αποτελείται από έξι μέρη. Το πρώτο περιλαμβάνει κείμενα για τη γλώσσα και τη λογοτεχνία. Το δεύτερο αναφέρεται στους ποιητές και την ποίηση. Στο τρίτο μέρος εξετάζονται ζητήματα της ωραίας βιβλιολογίας. Στο τέταρτο μέρος μέσα από άγνωστα κείμενα με ιστορική και λογοτεχνική αξία δίδεται με διάφορους τρόπους η βαλκανική πτυχή.

13,28 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει 58 κείμενα, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στο διάστημα μιας εικοσιπενταετίας. Τα κείμενα αυτά πραγματεύονται θέματα της νεοελληνικής γραμματείας και σχολιάζουν πρόσωπα μειζόνων αλλά και αφανών ποιητών, πεζογράφων και ελληνιστών. Το βιβλίο αποτελείται από έξι μέρη. Το πρώτο περιλαμβάνει κείμενα για τη γλώσσα και τη λογοτεχνία. Το δεύτερο αναφέρεται στους ποιητές και την ποίηση. Στο τρίτο μέρος εξετάζονται ζητήματα της ωραίας βιβλιολογίας. Στο τέταρτο μέρος μέσα από άγνωστα κείμενα με ιστορική και λογοτεχνική αξία δίδεται με διάφορους τρόπους η βαλκανική πτυχή. Στο πέμπτο μέρος συγκεντρώνονται όσα κείμενα γράφτηκαν με αφορμή κάποιο επίκαιρο γεγονός και τέλος στο έκτο μέρος βρίσκονται οι παρουσιάσεις βιβλίων που σχετίζονται με την ποίηση ή την ιστορία. Να σημειωθεί τέλος ότι έχει γίνει αλλαγή στον τρόπο παρουσίασης των κειμένων καθώς οι εισηγήσεις έχουν κατασκευαστεί διαφορετικά από τα κείμενα που αρχικά προορίζονταν για δημοσίευση.
Subtitle: 
Μελετήματα, άρθρα και ποικίλα
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-8041-48-1
Book pages: 
342
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μίμης Σουλιώτης (1949 - 2012) σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Βυζαντινής φιλολογίας στη Βουδαπέστη και εκπόνησε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ήταν αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, και υπεύθυνος της βιβλιοθήκης του. Επίσης, ήταν ο ιδρυτής του "Βαλκανικού Ασύλου Ποίησης" στις Πρέσπες. Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές: "Σβούρα", Τραμ, 1972, "Ποιήματα εν παρόδω", Τραμ, 1974, "Βαθιά επιφάνεια", Κέδρος, 1992, "Αβγά μάταια", Ερμής, 1998, "Περί ποιητικής", Ερμής, 1999, "Υγρά", Ερμής, 2000, "Ήλιος στην Σκοτία", Ερμής, 2001, "Παλιές ηλκίες", Ερμής, 2002, "Κύπρον, ιν ντηντ", Μεταίχμιο, 2011. Ήταν υπεύθυνος της σειράς "Ανθολόγος Ερμής" των εκδόσεων "Ερμής", ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Δυτικής Μακεδονίας και μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Έφυγε από τη ζωή το Νοέμβριο του 2012, μετά από εξάμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Subtitle: 
Μελετήματα, άρθρα και ποικίλα
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-8041-48-1
Book pages: 
342
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο