Product

Στάχτες και κεχριμπάρι

Product

Στάχτες και χώμα

Στάχτες και χώμα

Κωδικός:
67073
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Αφγανιστάν. Πόλεμος. Όπως πάντα. Μια γέφυρα, ένα ποτάμι με κοίτη κατάξερη μέσα στην ερημιά, ένας δρόμος που χάνεται στο βάθος του ορίζοντα.
Ένας γέρος κι ένα παιδί. Ταξιδεύουν. Πρέπει να συναντήσουν τον πατέρα του μικρού, που δουλεύει σε ορυχείο. Πρέπει να του πούνε τα νέα. Τα νέα από το χωριό τους. Που δεν υπάρχει πια. Ούτε τα σπίτια. Ούτε οι άνθρωποι. Μόνο τα ερείπια που άφησαν οι βόμβες.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αφγανιστάν. Πόλεμος. Όπως πάντα. Μια γέφυρα, ένα ποτάμι με κοίτη κατάξερη μέσα στην ερημιά, ένας δρόμος που χάνεται στο βάθος του ορίζοντα. Ένας γέρος κι ένα παιδί. Ταξιδεύουν. Πρέπει να συναντήσουν τον πατέρα του μικρού, που δουλεύει σε ορυχείο. Πρέπει να του πούνε τα νέα. Τα νέα από το χωριό τους. Που δεν υπάρχει πια. Ούτε τα σπίτια. Ούτε οι άνθρωποι. Μόνο τα ερείπια που άφησαν οι βόμβες. Ένα βιβλίο επίκαιρο αλλά και παλιό όσο ο πόλεμος, σύγχρονο αλλά και γνώριμο όσο η τύψη. Ένα θέμα παγκόσμιο όσο και η πίκρα που σου μένει μόλις γυρίσεις την τελευταία του σελίδα. Ένα μικρό διαμαντάκι!
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-274-622-Χ
Book pages: 
88
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ατίκ Ραχίμι είναι Αφγανός. Γεννήθηκε το 1962 στην Καμπούλ, τελείωσε το γαλλοαφγανικό λύκειο Εστικλάλ και σπούδασε λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο. Το 1984, ο πόλεμος τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την πατρίδα του και να καταφύγει στο Πακιστάν. Στη συνέχεια πήγε στη Γαλλία, όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο. Εκεί, στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, έκανε το διδακτορικό του στην οπτικοακουστική επικοινωνία. Σήμερα ζει στο Παρίσι και σκηνοθετεί ντοκιμαντέρ. Το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα "Στάχτες και χώμα" έγινε δεκτό με θερμές κριτικές στη Γαλλία, αμέσως μόλις κυκλοφόρησε. Τα δικαιώματά του έχουν πουληθεί σε 23 χώρες. Το 2004 διασκευάστηκε και γυρίστηκε κινηματογραφική ταινία, η οποία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Καννών. Το δεύτερο βιβλίο του, "Η πέτρα της υπομονής", που έχει χαρακτηριστεί ένα μικρό αριστούργημα της τέχνης, τιμήθηκε το 2008 με το Goncourt, το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της Γαλλίας.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-274-622-Χ
Book pages: 
88
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο