Product

Στα απόκρυφα μονοπάτια της καρδιάς

Product

Στα αρχαία χρόνια

Στα απόκρυφα της Αποκάλυψης του Ιωάννη

Κωδικός:
69840
Description: 

Η Αποκάλυψη του Ιωάννη είναι μια ολοκληρωμένη λογοτεχνική σύνθεση με πρόλογο, κύριο θέμα και επίλογο. Εκείνο που την κάνει να ξεχωρίζει απ' τ' άλλα κανονικά βιβλία της Καινής Διαθήκης είναι ότι διατηρεί την αυθεντικότητά της μέχρι σήμερα. Ίσως είναι το μοναδικό βιβλίο της Αγίας Γραφής που έχει φτάσει ως την εποχή μας όπως, ή περίπου όπως, το παρέδωσε ο συγγραφέας της.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Αποκάλυψη του Ιωάννη είναι μια ολοκληρωμένη λογοτεχνική σύνθεση με πρόλογο, κύριο θέμα και επίλογο. Εκείνο που την κάνει να ξεχωρίζει απ' τ' άλλα κανονικά βιβλία της Καινής Διαθήκης είναι ότι διατηρεί την αυθεντικότητά της μέχρι σήμερα. Ίσως είναι το μοναδικό βιβλίο της Αγίας Γραφής που έχει φτάσει ως την εποχή μας όπως, ή περίπου όπως, το παρέδωσε ο συγγραφέας της. Για πολλούς οι συμβολικές παραστάσεις της Αποκάλυψης αποτελούν μυστήρια ανεξήγητα, που μόνο με τη θεία φώτιση μπορούν να γίνουν κατανοητά. Υπάρχουν και εκείνοι που τις θεωρούν ασυνάρτητα κατασκευάσματα της νοσηρής φαντασίας ενός ονειροπόλου συγγραφέα και για το λόγο αυτό αρνούνται να ασχοληθούν με τη μελέτη της. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Ιωάννης, γράφοντας με τη μέθοδο του αποκαλυπτισμού, εξιστορεί σημαντικά γεγονότα, τα οποία συντάραξαν την Χριστιανική Εκκλησία στα πρώτα της βήματα, επέδρασαν σε μεγάλο βαθμό στη διαμόρφωση του χαρακτήρα της και καθόρισαν την εξελικτική της πορεία. Για ανεξήγητους λόγους η Ορθόδοξη Εκκλησία θέλει τους πιστούς της να κοιτάζουν την Αποκάλυψη με τα μάτια κλειστά. Από πολύ παλιά καλλιεργεί μια μυστηριακή αντίληψη για το περιεχόμενό της, ότι τάχα ο λόγος του οραματιστή της Πάτμου είναι ερμητικός, ότι η προσέγγισή του είναι αδύνατη για τον ανθρώπινο νου, ότι είναι ιερόσυλος όποιος προσπαθεί να τον προσεγγίσει με τη λογική κ.ά. παρόμοια. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να παραμένουν μέχρι σήμερα απόκρυφα, να κρατιούνται δηλαδή άγνωστα και μυστικά, βασικά σημεία του αποκαλυπτικού αυτού βιβλίου, που έχουν σχέση με τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετώπιζε τον 1ο μ.Χ. αιώνα η νεοσύστατη τότε Χριστιανική Εκκλησία. Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να κάνει προσιτό το περιεχόμενο της Αποκάλυψης και να φέρει στο φως όλα τα απόκρυφα σημεία της.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7756-43-6
Book pages: 
199
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κώστας Κυριακάκης γεννήθηκε στον Άγιο Γεώργιο Φθιώτιδας το 1935. Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας και μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. Υπηρέτησε στη δημόσια εκπαίδευση ως δάσκαλος, διευθυντής σχολικών μονάδων, προϊστάμενος του διοικητικού προσωπικού επιθεώρησης δημοτικής εκπαίδευσης και ως σχολικός σύμβουλος. Στη διάρκεια της υπηρεσίας του δημοσίευσε σε εφημερίδες και το "Επιστημονικό Βήμα του Διδασκάλου" διάφορα άρθρα και μελέτες που έχουν σχέση με την εκπαιδευτική και διδακτική διαδικασία. Με έργα γενικότερου ενδιαφέροντος άρχισε να ασχολείται μετά τη συνταξιοδότησή του.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7756-43-6
Book pages: 
199
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο