Product

Σταύρος Γ. Λιβανός

Product

Σταύρος Καλλέργης

Σταυρός και ημισέληνος

Κωδικός:
108249
Manufacturer: 
Description: 

Θεμελιώδεις διαφορές ανάμεσα στο Ισλάμ και στον Χριστιανισμό εμποδίζουν τη μεταξύ τους κατανόηση και τον αρμονικό διάλογο. Ο αυστηρός μονοθεϊσμός του Ισλάμ βρίσκει τα χριστιανικά δόγματα της Αγίας Τριάδος και της Θείας Ενσάρκωσης αδιανόητα και απεχθή. Η διαχωριστική γραμμή που υπάρχει ανάμεσα στην εκκλησία και στο κράτος στις χριστιανικές κοινωνίες της Δύσης, τουλάχιστον του εικοστού πρώτου αιώνα, δεν μπορεί να υπάρξει επ' ουδενί στο Ισλάμ. Αυτό ανοίγει εντελώς διαφορετικούς δρόμους σκέψης ως προς την άσκηση εξουσίας και τη χάραξη πολιτικής…

15,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Θεμελιώδεις διαφορές ανάμεσα στο Ισλάμ και στον Χριστιανισμό εμποδίζουν τη μεταξύ τους κατανόηση και τον αρμονικό διάλογο. Ο αυστηρός μονοθεϊσμός του Ισλάμ βρίσκει τα χριστιανικά δόγματα της Αγίας Τριάδος και της Θείας Ενσάρκωσης αδιανόητα και απεχθή. Η διαχωριστική γραμμή που υπάρχει ανάμεσα στην εκκλησία και στο κράτος στις χριστιανικές κοινωνίες της Δύσης, τουλάχιστον του εικοστού πρώτου αιώνα, δεν μπορεί να υπάρξει επ' ουδενί στο Ισλάμ. Αυτό ανοίγει εντελώς διαφορετικούς δρόμους σκέψης ως προς την άσκηση εξουσίας και τη χάραξη πολιτικής… Ο Ρίτσαρντ Φλέτσερ, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ, αναλύει τα ιστορικά εκείνα σημεία που έφεραν αντιμέτωπες τις δύο μεγάλες θρησκείες, και εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να αποτελούν σημεία επικίνδυνης τριβής μεταξύ τους.
Subtitle: 
Η σύγκρουση χριστιανισμού και ισλάμ από τον Μωάμεθ έως την μεταρρύθμιση
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-536-254-6
Book pages: 
226
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ρίτσαρντ Φλέτσερ είναι καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ (Αγγλία). Είναι συγγραφέας των βιβλίων: "Ο Καταπέλτης του Αγίου Ιακώβου", "Η Μαυριτανική Ισπανία", "Αναζητώντας τον Ελ Σιντ", για το οποίο κέρδισε το Βραβείο Ιστορίας Γούλφσον και το Βραβείο Ιστορίας Λος Άντζελες. Είναι επίσης συγγραφέας του μνημειώδους βιβλίου "Η Μεταστροφή της Ευρώπης από τον Παγανισμό στον Χριστιανισμό 371-1386 μ.Χ.".

Subtitle: 
Η σύγκρουση χριστιανισμού και ισλάμ από τον Μωάμεθ έως την μεταρρύθμιση
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-536-254-6
Book pages: 
226
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο