Product

Στις ομορφιές σου είσαι σήμερα

Product

Στις όχθες του ποταμού Πιέδρα κάθισα και έκλαψα

Στις όχθες της σοφίας

Κωδικός:
66248
Description: 

Δύο χιλιάδες τριακόσια χρόνια πριν, δημιουργήθηκε από το φαραώ Πτολεμαίο Α' Σωτήρα η πρώτη μεγάλη Βιβλιοθήκη του κόσμου, που ήταν παράλληλα και παγκόσμιο πολιτιστικό κέντρο.
Το βιβλίο Στις Όχθες της Σοφίας διηγείται την ιστορία εκείνης της μοναδικής Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, καθώς και το πώς κατάφερε να επηρεάσει τη δυτική σκέψη εξίσου -αν όχι περισσότερο- με την Ακαδημία του Πλάτωνα και το Λύκειο του Αριστοτέλη στην Αθήνα.

11,52 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Δύο χιλιάδες τριακόσια χρόνια πριν, δημιουργήθηκε από το φαραώ Πτολεμαίο Α' Σωτήρα η πρώτη μεγάλη Βιβλιοθήκη του κόσμου, που ήταν παράλληλα και παγκόσμιο πολιτιστικό κέντρο. Το βιβλίο Στις Όχθες της Σοφίας διηγείται την ιστορία εκείνης της μοναδικής Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, καθώς και το πώς κατάφερε να επηρεάσει τη δυτική σκέψη εξίσου -αν όχι περισσότερο- με την Ακαδημία του Πλάτωνα και το Λύκειο του Αριστοτέλη στην Αθήνα. Σκιαγραφούνται, επίσης, τα πορτρέτα των αντρών και των γυναικών που συντέλεσαν στο να αποκτήσει η Βιβλιοθήκη τη φήμη της -όπως ο Ευκλείδης και ο Αρχιμήδης, οι αστρονόμοι Αρίσταρχος και Κλαύδιος Πτολεμαίος, ο πολυμαθής Ερατοσθένης ή ο φιλόσοφος Φίλωνας, χωρίς να ξεχνάμε τους πρώτους Πατέρες του χριστιανισμού Κλήμη και Ωριγένη- αλλά αναφέρονται και εκείνοι που ευθύνονται για το μαρασμό και την τελική καταστροφή της. Η διήγηση φτάνει μέχρι τη νέα Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη (Bibliotheca Alexandrina), που στη διάρκεια της νέας χιλιετίας θα αποτελέσει αντάξια διάδοχο της αρχαίας Βιβλιοθήκης - ένα τολμηρό όνειρο που μετατράπηκε σε λαμπερή πραγματικότητα.
Subtitle: 
Η ιστορία της αρχαίας βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-14-0502-Χ
Book pages: 
268
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Συγγραφέας και τηλεπαρουσιαστής, ο Ντέρεκ 'Αντι Φλάουερ πέρασε τα παιδικά και πρώτα εφηβικά του χρόνια στην Αίγυπτο, όπου έλαβε πολύγλωσση μόρφωση. Στη συνέχεια σπούδασε σύγχρονες γλώσσες στην Οξφόρδη, απ' όπου αποφοίτησε με διάκριση. Το συνεχές και αμείωτο ενδιαφέρον του για την αιγυπτιολογία, καθώς και το επικείμενο άνοιγμα της νέας Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης, βιβλίο που, ενώ αποτελεί μια άριστα τεκμηριωμένη διατριβή, διαθέτει τη γλαφυρότητα και τη φρεσκάδα ιστορικού μυθιστορήματος.
Ο Ντέρεκ 'Αντι Φλάουερ ζει στη Ρώμη με τη σύζυγό του Φεντερίκ, αλλά εξακολουθεί να περνάει αρκετές εβδομάδες κάθε χρόνο στην Αίγυπτο. Παράλληλα συμμετέχει ενεργά στην προώθηση ενός Ευρωπαϊκού και Οικουμενικού Κέντρου στο ιστορικό Αυτοκρατορικό Αβαείο της Φάρφα, βόρεια της Ρώμης.

Subtitle: 
Η ιστορία της αρχαίας βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-14-0502-Χ
Book pages: 
268
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο