Product

Στο απέραντο του ορίζοντα κοιτώ και αναπολώ

Product

Στο αρχαίο ρήμα, ερμηνευτικά και συντακτικά

Στο άρρητο υφάδι της ζωής τους

Κωδικός:
72072
Manufacturer: 
Description: 

Δεν είναι τόσο τα γεγονότα που υφαίνουν τη ζωή και τη σκέψη τους: του Άγγελου και της Άννας Σικελιανού, το ελεγειακό ποτάμι της ιστορίας του τόπου και των ανθρώπων. Πόλεμος - Πείνα - Κατοχή. Είναι ο δρόμος "Προς την Ποίηση - Πράξη", συνομιλία άρρητη κοντά στις άοκνες ρίζες της Αλήθειας: εκεί όπου το πνεύμα κοινωνεί με την ύλη ορίζοντας την ποίηση, των ανθρώπινων συζεύξεων πια. "Ω πρώτε ψίθυρε ενός κόσμου που ξυπνάει αναζητώντας την ψυχή και το κορμί του!"

10,80 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Δεν είναι τόσο τα γεγονότα που υφαίνουν τη ζωή και τη σκέψη τους: του Άγγελου και της Άννας Σικελιανού, το ελεγειακό ποτάμι της ιστορίας του τόπου και των ανθρώπων. Πόλεμος - Πείνα - Κατοχή. Είναι ο δρόμος "Προς την Ποίηση - Πράξη", συνομιλία άρρητη κοντά στις άοκνες ρίζες της Αλήθειας: εκεί όπου το πνεύμα κοινωνεί με την ύλη ορίζοντας την ποίηση, των ανθρώπινων συζεύξεων πια. "Ω πρώτε ψίθυρε ενός κόσμου που ξυπνάει αναζητώντας την ψυχή και το κορμί του!" Μέσα στη θρυμματισμένη εικόνα του κόσμου γύρω τους -τη θέαση της μεγάλης και της μικρής Ιστορίας-, θα υφάνουν την αρχέτυπη ουσία μιας μοναδικής πνευματικότητας: με την οποία σμιλεύονται τα έργα του πνεύματος όμοια με την όσια κίνηση της καθημερινότητας. Αυτής της πνευματικότητας η ουσία ιχνηλατείται στο βιβλίο, "πηγή του αδούλωτου αγαθού", καθώς τα "γαλήνια μέλη της μεγάλης ποίησης" υφαίνουν τη διάρκεια του αιώνιου χρόνου.
Subtitle: 
Άγγελος Σικελιανός - Άννα Άγγελου Σικελιανού
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-333-298-4
Book pages: 
126
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

H Βιβή Κοψιδά - Βρεττού γεννήθηκε στη Λευκάδα. Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών (1993), με βαθμό άριστα. Υπηρέτησε ως φιλόλογος και από το 2003 ως Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων στο νομό Λευκάδας. Σημαντική είναι η συμβολή της στην κοινωνική έρευνα, την παιδαγωγική και τη φιλολογική επιστήμη. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια. Μελέτες, άρθρα και βιβλιοκρισίες της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων, επιστημονικές επετηρίδες και στον Τύπο. Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας και μέλος διαφόρων επιστημονικών εταιριών και φορέων. Έχει εκδώσει πολλά βιβλία φιλολογικού, παιδαγωγικού και λαογραφικού περιεχομένου και δύο ποιητικές συλλογές.

Subtitle: 
Άγγελος Σικελιανός - Άννα Άγγελου Σικελιανού
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-333-298-4
Book pages: 
126
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο